Home Csináld magad Hidegtűrő növények, amelyek télen is színpompásan tartják az erkélyed!

Hidegtűrő növények, amelyek télen is színpompásan tartják az erkélyed!

by Judith

Hideg, téli napokon, amikor a nap is csak pár óráig örvendeztet meg a sugaraival, azt is leginkább a felhőkön átszűrődve, nem nagyon vágyunk a természetbe. A fák is jórészt csupaszak már és sok szépség vár minket odakinn az utcákon.

 

Azonban annak ellenére, hogy már biztos te is behordtad a növényeidet az udvarodról és az erkélyről a fagyok elől, van arra lehetőség, hogy a téli időszakban is virágokkal díszítsd a balkonládákat és a kiskertet. Számos olyan fagytűrő virág van, ami ilyenkor is megajándékoz minket szépséges látványával.

Hogy kik ők?

Hunyor

A jó idő hírhozóinak is szokták említeni őket, mivel már februárban, a tavasz eljövetele előtt virágba borulnak. Ne feledd, hogy mérgezőek!

Árvácska

Sokat láthatunk köztereken belőlük. Többféle színben pompáznak, jól bírják a mínuszokat és az enyhébb időben még virágoznak is. Igazán fel tudják dobni a balkont.

Téli jázmin

Könnyen elterjed, akár cserépben is tartható. Tél végén virágzik, de ha enyhe az idő, akkor korábban is kinyílik.

Díszkáposzta

Fantasztikus külsejével mindenkit lenyűgöz, hiszen fodros levelei több színben pompáznak. Elvileg ehetőek is, de ami ilyen szép, azt kár lenne egy fazék forró vízbe dobni.

Nyuszifül

Más néven gyapjas tisztesfű. Annyira beszélő a neve, hogy emlékszem gyerekként anélkül hívtuk így, hogy tudtuk volna, valóban mi a neve. Valóban egy kis nyuszi fülére hasonlítanak a levei, de akár bárányéhoz is hasonlíthatnánk. Az angol neve az is, hogy lamb’s ear =bárány fül. Tavasz végén hoz apró virágokat.

Kis meténg

Más néven télizöld egy igazán kedves, kis mesebéli megjelenésű kék virágú növény, amelyet a nyári száraz idő visel meg igazán.

Kövirózsa

Igazán mutatós zöld növényke, amit nehéz mással összetéveszteni. Minden szezonban jól érzi magát, akár cserépben, akár sziklakertben jól mutat.

Szobaciklámen

Kisebb, borostyánlevelű rokona igazán jól elvan a téli időszakban is odakinn. Enyhébb időben virágai is nyílnak, de levelei is csodás látványt nyújtanak.

Csarab

Másik neve erika. Nagyon kellemes növény, amely jól viseli a nagy hidegeket. Gyógynövényként is alkalmazzák húgyúti problémák kezelésére.

Varjúháj félék

Nagyon jól bírják a hideget. Többféle színben is pompáznak. Húsos leveleikkel és kedves kis virágaikkal nagyon kellemes látványt nyújtanak a szemnek.

Hirdetés

You may also like