Home Egészség & életmódEgészség Ha már most elkezded fogyasztani ezeket a gyógynövényeket, idén elkerül az allergia szezon!

Ha már most elkezded fogyasztani ezeket a gyógynövényeket, idén elkerül az allergia szezon!

by Krisztina

A tél vége az allergiaszezon kezdetét is jelenti, ami egy rettegett időszak azoknak, akik hajlamosak a tünetekre. Az állandó tüsszögés, viszketés, vörös szemek nagyon kellemetlenek tudnak lenni.

Ha te is hasonlón mész keresztül minden évben, akkor érdemes kipróbálnod egy teljesen természetes gyógymódot a szokásos antihisztamin tabletták helyett. Évszázadok óta használják ezeket a gyógynövényeket az allergiás tünetek kezelésére nagy hatékonysággal.

Acsalapu

Ez a növény olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák a légutak elzáródását, ezáltal javítva a légzést. Hatékonyságuk mellett pozitív jellemzőjük, hogy nem álmosítanak az antihisztamin készítményekkel ellentétben.

Csalán

A szúrós csalán irritáló és fájdalmas lehet, ha közvetlen bőrkontaktusba kerülünk a levelével, azonban az egészségügyi előnyei számosak. Húgyúti fertőzések, ízületi fájdalmak és rovarcsípések kezelésén túlmenően csökkenti az allergiás tüneteket is. Fagyasztva szárított készítmények szénanátha előtti szezonban elkezdett alkalmazása hatékony lehet az allergiás tünetek enyhítésében. Tea, tinktúra vagy krém formában is használható.

Tinospora cordifolia

A természetes allergiaellenes herbáriák közül rá jellemző, hogy nem szüksége a tünetek megjelenése előtt szedni, úgy is hatékony. Számos egészségügyileg előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ideértve allergiaellenes, mikrobaellenes és gyulladáscsökkentő hatását, ami egy tökéletes gyógynövénnyé teszi az allergiaszezonban.

Ginkgo biloba

Elsősorban energia és szellemi képesség felturbózására használt növényként ismert Ginkgo biloba antihisztamin és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is bír, amelyek kiegészítésként segítenek csökkenteni az allergiás tüneteket.

Reishi gomba

A “halhatatlanság gombája” néven is elhíresült reishit már az ókori Kínában is alkalmazták és számos betegséget kezelnek vele. Antihisztaminként olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek segíthetnek az allergiás tünetek kezelésében. Ezek a gombák nem túl étvágygerjesztőek, ha az ételeinkhez adjuk, de napi 3 alkalommal 1000 mg-os étrend kiegészítőként lehet szedni.

Hirdetés

You may also like