Home Egészség & életmódEgészség Ha már előre félsz az allergia szezontól, akkor már most kezd el ezt alkalmazni és nem lesz gondod vele!

Ha már előre félsz az allergia szezontól, akkor már most kezd el ezt alkalmazni és nem lesz gondod vele!

by Krisztina

A tavasz beálltával egyre több embert kínoz az allergia. Ilyenkor kipirosodik, és viszket a szem, az orr, prüszkölünk, csorog az orrunk, és a könnyünk. Aki volt már allergiás életében, tudja nem egy könnyű időszak a tavasz.

Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy erősítsük immunrendszerünket, és enyhítsük az allergiás tüneteket.
Íme, néhány hasznos tipp!

-fogyasszunk sok szezonzöldséget, főleg nyersen, smoothie-ként, vagy készítsünk egészséges turmixokat

-ha viszket a szemünk, ne dörzsöljük, inkább időközönként öblítsük ki egy kevés hideg vízzel

-kerüljük az orrpray rendszeres használatát, használjunk helyette sós vizet. Zúzzunk össze egy hagymát, és 5 friss retket, míg egy krémes pasztát kapunk. Osszuk el három egyenlő részre, majd borogassuk vele a nyakunk, és a talpainkat.
Hagyjuk fél órát állni, majd, ha még mindig nem múlik az orr irritációnk, ismételjük meg újra a műveletet.

-a törölközőket, nedves ruhákat mindig szárítsuk ki a tűző napon, hogy elkerüljük az allergiát okozó penészgombák szaporodását

Tavaszi allergiák esetén, tartsuk be a következő tanácsokat:

-ne sétáljunk az erős napsütésben, mert ilyenkor a legnagyobb a levegő pollenkoncentrációja. Inkább délután, lemenő napon, vagy eső után menjünk ki a természetbe.

-reggel ne nyissuk ki az ablakot, ilyenkor magasabb a pollenszint

-egy liter forró vízbe tegyünk 1 csepp levendula-, 1 csepp eukaliptusz, és 1 csepp kamilla illóolajat. Borítsuk be a fejünk egy törölközővel, és hajoljunk az illatos gőz fölé. Enyhíti a torok, a melléküregek, és garatirritációt, gyulladást.

Hirdetés

You may also like