Home Egészség & életmódEgészség Ha fogamzásgátlót szedsz, erről a 3 veszélyről tudnod kell, nem szerepel a mellékhatások között!

Ha fogamzásgátlót szedsz, erről a 3 veszélyről tudnod kell, nem szerepel a mellékhatások között!

by Krisztina

A fogamzásgátlás egyik típusa a tabletta szedése, amelyet sok nő vagy előnyben részesít, vagy mégsem.

Vannak, akik az egyszerűség és a nagyobb megbízhatóság miatt kedvelik, míg mások a hormonokra gyakorolt hatása miatt vetik el a rendszeres szedését. Mint minden más gyógyszernek, ennek a tablettának is vannak mellékhatásai, de nem csak annyi, mint amennyi a mellékelt tájékoztatón fel van tüntetve.

Lássuk melyik az a 3 leggyakoribb veszély, ami a nőket fenyegeti fogamzásgátló szedése mellett!

1. Kimeríti a szervezet tápanyagkészletét

A fogamzásgátlók hatására a szervezetből kiürülnek a létfontosságú vitaminok és ásványi anyagok. Többek közt a cink, B-vitamin, magnézium, melyek min felelősek a PMS-előtti tünetek csökkentéséért, a termékenységért és a születési rendellenességek megelőzéséért. A vitaminok és ásványi anyagok hiányában a szervezet hajlamosabb a hízásra, a vízvisszatartásra, a depresszióra, a hajhullásra.

Fogyasszunk minél több vitaminban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszert, mint például házi csont levest, tengeri sót, májat.

2. Megzavarja a bélflóra egyensúlyát

Elpusztítja a jótékony bélbaktériumokat, melyek elengedhetetlenek a megfelelő emésztéshez, tápanyag felszívódáshoz, és ellenálló immunrendszerhez. Amikor a bélflóra sérül, hajlamosabbak vagyunk a krónikus betegségekre.

Fogyasszunk minél több fermentált, probiotikumban gazdag élelmiszert, vagy végezzünk egy probiotikus étrendkiegészítő kúrát.

3. Befolyásolhatja a jövőbeni termékenységet

Bár sokan támadják ezt az elmélet, az biztos, hogy a hormonokat hosszútávon mesterségesen elnyomó készítmény nem tesz jót a termékenységnek. A menstruációs ciklus felborulása sokszor komoly akadályokat állít a családot tervező párok elé.

Ha sokáig nem áll vissza a hormonális egyensúly, ajánlatos egy természet gyógyászhoz fordulni. Ha valaki gyereket szeretne, akkor legalább egy évvel azelőtt érdemes abbahagyni a fogamzásgátló szedését.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .