Home Csináld magad Fog egy tűt és a telefon töltőjének a csatlakozójába dugja. Amikor megtudtuk miért tette, nagyon meglepődtünk!

Fog egy tűt és a telefon töltőjének a csatlakozójába dugja. Amikor megtudtuk miért tette, nagyon meglepődtünk!

by Brigitta

A telefon legtöbbünknek használati cikk és ennek megfelelően bizony karcolódik, kopik, a portok koszolódnak és ezek bizony oda vezetnek, hogy a készülék meghibásodik.

Van pár egyszerű trükk amivel kideríthetjük mi okozza a gondot.

Töltő: Ha nem tölt a telefon, először csatlakoztass a töltőre egy másik készüléket, hogy kizárhasd mivel is van probléma valójában. Ha a másik telefont tölti akkor a töltő jól működik. Ez esetben nézzük meg nincs-e elkoszolódva a telefon csatlakozója. Azáltal , hogy a zsebünkbe tartjuk sokszor kerül por, kosz szöszmösz a csatlakozó részben és ez megakadályozza, hogy a töltést felvegye a készülék. Fogjunk egy tűt és óvatosan anélkül, hogy megsértenénk a csatlakozót, piszkáljuk ki a szöszt. Az esetek túlnyomó többségébe ez megoldást jelent!

Akkumulátor: sajnos ez sem örök életű és jó esetben szimplán nem veszi fel a töltést, de rossz esetben túlmelegszik és a feszültség hatására kihasasodik. Ha leteszed az asztalra a telefont és picit is billeg, akkor ne habozz az akku valószínűleg feldagadt. Célszerű eredeti alkatrészekkel pótolni a hibát a későbbi kellemetlen üzemzavarok megelőzése végett.

Applikáció: Mindhárom okos telefon felületre létezik már ellenőrző csomag, amin keresztül kiderítheted mi okozza a hibákat. Ha más nem akkor az alkalmazások segítenek.

Hiába, még nem elég okosak a készülékek :)

Hirdetés

You may also like