Home Csináld magad Filléres fehérítési módszerek, amelyek 100-szor többet érnek, mint a klór!

Filléres fehérítési módszerek, amelyek 100-szor többet érnek, mint a klór!

by Krisztina

Ha a fehér, nem vakítóan hófehér, akkor jobb, ha inkább nem vesszük magunkra. Azonban nem kell eldobnunk a szín vesztett fehér ruháinkat, próbáljuk ki az alábbi módszer közül valamelyiket.

Bármelyik praktika segítségével garantáltan újra fehérré varázsolhatjuk az elhasználódott ruhákat.

1. A makacs foltok ellen

hozzávalók:

  • mosószer
  • citrom
  • víz

Forraljunk fel 2 liter vizet, majd csavarjuk vele 3 citrom levét, majd keverjük bele 1 evőkanál sót, és egy fél csésze mosogatószert. Ruháinkat áztassuk ebben a keverékben 40 percen keresztül, majd mossuk ki alaposan.

2.A fehér ingekért

hozzávalók:

  • citrom
  • szódabikarbóna

Tegyünk a foltra egy evőkanál szódabikarbónát, majd egy fél citrommal alaposan dörzsöljük bele. Hagyjuk 15 percig állni, majd mossuk ki meleg vízzel.

3.Univerzális fehérítő

hozzávalók:

  • citrom
  • víz

Szeleteljünk fel 2 citromot, és tegyük 1 liter vízbe, majd forraljuk fel. Áztassuk 40 percig ebben a lében a ruháinkat, majd mosógéppel mossuk ki.

4. Kényesebb anyagú ruhákra

Egy negyed csészényi mosószert keverjünk el 2 liter vízzel, és egy negyed csészényi oxigénes vízzel. Egy fél órán keresztül áztassuk benne a ruháinkat, majd alaposan mossuk ki.

5.Intenzív hatás

Töltsünk egy edénybe 1 liter vizet, adjunk hozzá 62 ml oxigénes vizet, és 4 csepp ammóniát. Tegyük ebbe a keverékbe a ruhákat, és hagyjuk benne tíz percet állni, majd mossuk ki, és öblítsük ki alaposan.

6. Az ágyneműkre

Tegyük az ágyneműket 1-2 órára egy tál savanyú tejbe, hagyjuk, hogy alaposan feligyák. Majd mossuk ki a megszokott módon. Ezzel a módszerrel nem csak fehérek, hanem puhák is lesznek az ágyneműink.

Hirdetés

You may also like