Home Egészség & életmód Figyelem!!! 12 dolog, amit soha ne ossz meg közösségi oldalon, ha jót akarsz magadnak!

Figyelem!!! 12 dolog, amit soha ne ossz meg közösségi oldalon, ha jót akarsz magadnak!

by Judith

Olyan korban élünk, amikor teljesen megszokott, hogy mindent megosszunk a közösségi médián. Azonban kell, hogy legyen egy privát szegmens, amelynek határát nem lépjük át. Most elmondjuk neked, hogy mik azok a dolgok, amiket soha ne ossz meg Facebook-on.

1. A címed

A címedet megosztani a közösségi médiában rossz ötlet. Olyan, mintha egy meghívót küldenél másoknak a lakhelyedbe, arra az esetre, ha éppen nyaralsz vagy alszol.

2. Fontos információkat másokról

Épp most kaptad az üzit, hogy a legjobb barátodat eljegyezték! Természetes, hogy izgatott vagy miatta, de ne engedd, hogy ez az öröm odáig vezessen, hogy online gratulálj neki egy posztban. Sosem jó ötlet személyes információkat kiposztolni másokról az engedélyük nélkül.

3. Fotókat magadról vagy másokról, kompromittáló helyzetekben

Szelfizni egyet a barátaiddal iszogatás közben, amint éppen jól mulattok, teljesen rendben van. De lehet, hogy valamelyik barátod nincs éppen olyan hangulatban, hogy ezt mindenki mással is megossza. Mindig kérdezd meg, hogy megoszthatod e a fotót, ráadásul bejelöléssel, ha szórakoztok. Plusz, a legvadabb élményidről fotókat megosztani mindig megbosszulhatja magát, ha éppen egy rokon elé kerül.

4. Szélsőséges politikai nézeteket

Mindenkinek megvan a véleménye a jelenlegi politikáról és minden joguk megvan hozzá, hogy a gondolataikat megosszák. Kifejezheted a nézőpontodat bizonyos témákról, de légy óvatos, ha szélsőséges nézetekről van szó. Ez veszélyeztetheti a jelenlegi vagy jövőbeni állásodat és fanatikusok céltáblájává tehet.

5. Fenyegetést

A fenyegetőzés rossz dolog és ettől posztolni még rosszabb. Másokat fenyegetni bűncselekménynek számíthat, attól függően, hogy mi az üzenet szövege és indítéka. Még ha csak viccelsz is, jusson eszedbe, hogy ezek a „viccek” másképp jönnek le online és nem mindenkinek azonos a humora a tiéddel.

6. Kapcsolati gondokat

Problémáid vannak apároddal, szakításon vagy egy nehéz váláson mész keresztül? Nem mindenkinek kell tudni a részletekről. Tartsd meg a szívügyeidet és a gondjaidat azoknak, akik tényleg törődnek veled és akiknek a véleménye számít. A szomszédodnak, középiskolai osztálytársadnak vagy a főnöködnek nem kell tudni.

7. Nyaralásod időpontját

Mielőtt posztolnál egy képet a poggyászodról, fontold meg, hogy valóban akarod e, hogy az egész világ tudjon ról, mot üres lesz a lakásod. Ez az információ a jövőben kitesz a rablások és zsarolások lehetőségének.

8. Munkahelyi problémákat

Tudjuk. A főnököd kikészít és a munkatársaid nem tisztelik a magánszférádat. Minden jogod megvan, hogy kiakadj, de lealacsonyítani őket vagy kiteregetni a munkahelyi szennyest a nyilvánosság előtt nem megoldás. Csak még jobban megnehezíti a dolgokat.

9. Pőreséget

Klassz, hogy ébredés után is szexinek érzed magad, de tartsd meg a fotókat a magángyűjteményedbe. Máskülönben perverz megszállottakat vagy akár embercsempészeket is magadra irányíthatsz.

10. Az ebédedet

Hacsak nem egy food blogger vagy, aki tökéletesen beállított képeket tud posztolni a kajáiról, amelyek olyan szuperül néznek ki, mint amennyire finomak is, kérlek ne oszd meg közösségi oldalon. Zavaró és amúgy sem odaillő.

11. Bankszámládat

Ha fizetésemelést kaptál, az üzleted extra bevételt hozott vagy megtakarítottál egy nagyobb összeget, az szuper. De erre vonatkozó információkat ne ossz meg a neten. Mondd el a közeli barátaidnak és így nem hívod fel potenciális tolvajok vagy olyan emberek figyelmét, akik nem örülnek a sikerednek.

12. Gyászfotókat

Szívet tépő dolog elveszíteni egy szerettünket. Az érzéseinket kiadni magunkból teljesen természetes dolog. Azonban gondoljuk meg kétszer, hogy a privát fájdalmunkat a Facebook is megosszuk e, ezzel kellemetlen helyzetbe hozva másokat.

Megosztani életed bizonyos történéseit a közösségi médiában természetes dolog, mindaddig, amíg nem veszélyezteted magadat és hozol másokat kellemetlen helyzetbe.

Hirdetés

You may also like