Home Csináld magad Fényes padló titka, ami még a legkopottabbat is újjá varázsolja

Fényes padló titka, ami még a legkopottabbat is újjá varázsolja

by Brigitta

Egy jól karbantartott keményfa padló ragyogó látványt tud nyújtani. Segítünk, hogy mindig csillogó, fényes és karcmentes legyen.

Íme pár trükk:

Porszívózáskor figyelj rá, hogy a porszívófejnél kint legyenek a kefék. Ha nincs, a műanyag rész összekarcolja a parkettát.

Ha fekete cipő nyoma van a padlón, ne próbáld meg felvakarni vagy dörzsölni! Vegyél elő egy radírt, ami tökéletesen vigyáz a padlóra és pikk-pakk leszedi a foltot.

Felmosáskor a legnagyobb kárt a sok víz okozza. Ügyeljünk arra, hogy kevés vizet használjunk és utána olyan szivacsot vagy rongyot, ami kellően nedvszívó, hogy szárazra tudjuk törölni a padlót.

Ragyogóbb lesz a padló ha kipróbálod az alábbi keveréket. Keverjünk össze fél liter meleg vízben, 4 evőkanál ecetet és 2 evőkanál olívaolajat. Mossuk át vele a parkettát. Ügyeljünk, hogy kis területet kezeljünk minden esetben és utána töröljük szárazra.

Ápolás és fényesítés.  A karcos fakó padlót is rendbe tudod hozni házilag. Keverj össze két rész olívaolajat és egy rész citromlevet. Tegyük egy olyan palackba aminek spriccelős feje van és permetezzük be a padló egy kis részét, majd egy tiszta ronggyal dörzsöljük át.

A székek és bútorok lábára tegyünk egy puha filcdarabot, ezzel megakadályozzuk  a karcokat.

Azokra a helyekre ahol sokat közlekedünk érdemes szőnyeget tenni, hogy megóvjuk a padlót a karcoktól és a kopástól. Arra mindenképp figyeljünk, hogy időnként szedjük fel a szőnyeget és alaposan takarítsuk ki, mert az alatta összegyűlő szennyeződés kárt okozhat a padló felületében.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .