Home Egészség & életmódEgészség Fejfájás, gyakori vizelés, székrekedés? Ezek a rejtett jelei, hogy terhes vagy! (Még a menzesz kimaradása előtt!)

Fejfájás, gyakori vizelés, székrekedés? Ezek a rejtett jelei, hogy terhes vagy! (Még a menzesz kimaradása előtt!)

by Krisztina

Egy nő életében a várandóság egy csodálatos időszak, mind a 9 hónapos babavárás, mind pedig a baba első néhány évei. Nem minden nő tervezi azonban tudatosan a teherbe esést, ez pedig igazán meg tudja változtatni egy nő életét és jövőbeli terveit.

Lássuk melyek azok a biztos előjelek, amikre alapozva -terhességi teszt nélkül is- biztos lehetsz abban, hogy gyermeket hordasz a szíved alatt.

Fejfájás:

Ez akkor jelentkezik, mikor megváltozik a vérnyomásod. Az émelygés, hányinger a fogantatás után 3 héttel jelentkezik, ez a progeszteron- és ösztrogénszint megemelkedése miatt következik be. Az első 6–12 napban enyhe vérzés is jelentkezhet.

Görcsök:

Ezek a görcsök nem hasonlíthatók össze a menstruációs görcsökkel. Ezek a kellemetlen tünetek az émelygéssel is összekapcsolódnak, és étvágycsökkenés is megfigyelhető.

Gyakori vizelés:

Ez akkor jelentkezik, mikor a méh nyomni kezdi a húgyhólyagot.

Zavaró szagok, illatok:

Bármilyen illat kiválthatja ezt a tünetet, olyanok is, amelyek azelőtt tetszettek a kismamának.

Hangulatváltozások:

Ezeket a hormonok okozzák, ilyenkor a nők egyik percben még hangosan nevetnek, a másik pillanatban pedig képesek zokogni.

Székrekedés:

Ez a progeszteronszint megemelkedésének tudható be, amely lelassítja az emésztési folyamatokat. Sok vizet, folyadékot kell inni, mozogni, rostokban gazdag élelmiszereket fogyasztani.

Mellnagyobbodás:

A hormonok aktiválódásával a mellek megnőnek, fájhatnak, érzékenyebbek lehetnek. Az egész szervezet felkészül majd a szoptatásra.

Hirdetés

You may also like