Home Egészség & életmódEgészség Ezt árulja el az arcod az egészségedről. Vigyázz, mert te is meg fogsz lepődni!

Ezt árulja el az arcod az egészségedről. Vigyázz, mert te is meg fogsz lepődni!

by Zsani

Az arcunk sok mindent elárul rólunk. Túl a fizikai megjelenésen, láthatóak az arcunkon bizonyos tökéletlenségek, amelyek betegségek jelenlétét jelzik.

A bőrünk a természetes védvonalunk. Folyamatosan ki van téve külső behatásokank, ezért pajzsként viselkedik. A bőr látható jeleket küld ha valami nincs teljesen rendben a szervezetünkben.

Íme néhány érzékelhető jel: 

Sárga foltok a szem, száj vagy orr körül:

Leggyakrabban ezek a foltok jelennek meg, mert magas a koleszterinszint. Ez egy halványsárga vagy bézs színű lipidkiválás. Középkorú nőkön gyakrabban jelenik meg. A koleszterinszint magassága mellett okozhatja csupán a genetikai hajlam.

Sápadtság:

A sápadt és hangsúlyos sötét karikák gyakran a vashiányt és vérszegénységet jelzik. Ez a betegség nagyon elterjedt, hiszen a világon 1,6 milliárd ember szenved ebben a betegségben.

Repedezett ajkak és szájzug:

A B2 és B3 vitaminok hiányát hívatott jelezni. Ezek a vitaminik gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, ezek hiányában pedig a bőr vöröses lesz és kirepedezik.

Pattanások:

Hormonális változások, menstruáció, terhesség, menopauza, befolyásolhatják a bőrsejtek érését. Felnőttkorban azt is jelentheti, hogy policisztás petefészek szindróma lépett fel a szervezetben, ez egy olyan hormonális rendellenesség, amely sok nőt érint. Tünetei a szabálytalan időszakokban súlygyarapodás, túlzott szőrnövekedés, és a pattanások.

Száraz bőr:

A száraz bőr jelenlétére utalhat az ekcéma. Erre érdemes hidratáló krémeket használni. Az ekcémát kiválthatják pollenek, környezetszennyezés, poratka, állati szőr, szappanok, hormonok, és bizonyos ételek. Lehet az ekcémát kezelni, illetve megelőzni, ha időben felfedezik honnan ered.

Zsíros bőr:

Ha észreveszi, hogy bőre túlzottan zsíros, aknés, akkor valószínűleg a húgyhólyag és a vékonybél jelzi az elváltozásokat. Ezek a tünetek jelentkeznek amennyiben túl sok zsíros és cukros, édes ételt fogyaszt, az emésztés lelassul, ehhez még hozzájárul a stressz.

Pattanások a szemöldökök között: 

Ha pattanások jelennek meg a két szemöldök között, és zsíros a bőr, akkor valószínűleg elváltozás van a májban. Kockázati tényezők lehetnek a vörös húsok túlzott fogyasztása ( ez emésztési zavarokat okozhat ), allergiás reakció bizonyos összetevők miatt.

Sötét foltok a szem alatt:

Amennyiben a bőr a szemén, és a szemek alatt sötét lesz és megduzzad, valamint láthatóak a seprűvénák, akkor lehetséges, hogy a vesékkel van probléma.  A dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a rossz vérkeringés, és szívbetegség okozhatja ezeket a tüneteket.

Barna foltok:

Sápadtság, pattanások és barna foltok összefügghetnek a tüdővel és a vesékkel. A dohányzás, túlzott cukorfogyasztás, stressz és rossz minőségű ételek fogyasztása okozhatja.

Hirdetés

You may also like