Home Egészség & életmód Ezt a teát ittam, 1 hónap alatt az összes zsírlerakódásom megszünt!

Ezt a teát ittam, 1 hónap alatt az összes zsírlerakódásom megszünt!

by Krisztina

Japánban a matcha teát évszázadok óta ismerik és használják, mifelénk pedig még csak most kezd igazán közkedveltté válni. Ismerkedjünk meg vele, és fogyasszuk rendszeresen, hiszen ez a világ egyik legegészségesebb itala.

Mielőtt leszüretelnék a zöld leveleket, egy különleges árnyékolási technikával borítják, ennek köszönheti a tea nagyon magas antioxidáns és polifenol tartamát. Nézzük, miért érdemes matcha teát fogyasztani:

  1. Szembeszállhatunk segítségével a rákos megbetegedésekkel

Tanulmányok szerint igen nagy hatóerővel akadályozza meg a rákos sejtek kifejlődését. Sikereket mutattak ki már az emlő-, prosztata-, és tüdő rák esetében.

  1. Elősegíti az anyagcserét

Gyakran használják edzések előtt, hiszen növeli az energiaszintet. Azt is kimutatták, hogy a matcha tea akár 25%-al is képes csökkenteni a fölösleges zsírt, mivel nagy hatóerővel serkenti az anyagcserét.

  1. Energiával tölt fel

A kávéval ellentétben nem pörget fel, nem leszel feszült tőle, de nagyon megnöveli az energiaszintet, és ez akár egy fél napon keresztül is kitart

  1. Támogatja a bőr egészségét

Gyulladás-és rákellenes tulajdonságai miatt megakadályozza a rosszindulatú bőrkinövések kialakulását. Védi a bőrt a káros UV-sugárzások és a korai öregedés ellen.

  1. Stressz ellenes tulajdonságokkal rendelkezik

Csökkenti a szorongást, így kiváltképp ajánlott a vizsgák időszakában, a megfeszített munkatempóval dolgozók számára.

  1. Javítja a memóriát

Magas antioxidánst tartalma miatt fiatalon tartja az agysejeteket, és különösen jó hatással van a rövidtávú memóriára

  1. Serkenti az immunrendszert

Segítségével számos autoimmun betegségtől szabadulhatunk meg

  1. Csökkenti a koleszterinszintet

Hatására az erek ellazulnak, és szabad utat biztosítanak a megfelelő véráramlásnak. Segít megelőzni a szív-és érrendszeri betegségeket is.

  1. Enyhíti a cukorbetegséget

Szabályozza a vércukorszintet, ezért leginkább az 1-es típusú cukorbetegség tünetei enyhíthetőek segítségével, amint az bizonyos állat kíséreltekből is kiderült.

Az alábbi videó tökéletesen bemutatja, hogy készítsük el a teánkat! Az őrölt tea port bizonyos bio és gyógynövényboltokban, online shop-okban is beszerezhetőek.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés

You may also like