Home Csináld magad Ezért önts ecetet a pirítósra!

Ezért önts ecetet a pirítósra!

by Zsani

Az ecet ismert az egészségügyi és szépségápolási területeken hatékonyságairól. Ez egy olyan sokoldalú termék, amely nem korlátozódik erre a két területre. Fedezze fel 10 szokatlan felhasználási módját!

 

Fertőtlenítő, antibakteriális és szagtalanító hatásokkal rendelkezik az ecet. Ez a termék azonban, kiválthatja a ház körüli tisztítószerek nagy részét. Egyszerű, olcsó és hatékony.

Íme a tippek, hogyan használhatod még fel ezt a hatékony anyagot:

 Szagtalanítás:

Ha a szemetes még akkor is rossz szagot áraszt miután kiürítettük, és kiöblítettük, akkor alkalmazza az alábbi módszert. Vegyen egy szelet kenyeret, vagy pirítóst, és áztassa almaecetbe. Ezután helyezze a szemetes aljára, és hagyja ott egy éjszakára. Másnap reggelre a szag garantáltan eltűnik. Ezt a trükköt máshol is lehet használni, csak a kenyeret kell rongyra vagy vattára váltani.

Ragasztó eltávolítása:

A ragasztó maradékokat olykor nagyon nehéz eltávolítani. Permetezze be az érintett felületet ecettel és hagyja pár másodpercig állni, majd törölje le egy papírtörlővel.

Különböző felületek tisztítása:

Nem csak hatásosan eltávolítja a foltokat, de segít megszabadulni a baktériumoktól és a kellemetlen szagoktól. Vegyen elő egy permetező flakont, és töltse meg 1/3-át ecettel, és a fennmaradó részt vízzel. Adjon hozzá még néhány csepp mosogatószert, és kész is a többcélú tisztítószer.

Természetes szúnyogriasztó:

A lakásban és a  szabadban is szeretnek alkalmatlankodni a szúnyogok. Ahhoz, hogy megszabaduljon tőlük, vegyen elő egy poharat. Öntsön bele almaecetet, és fedje le fóliával, majd tegyen rá pár lyukat. Az almaecet vonzza majd a szúnyogokat, amelyek áthatolnak a kis lyukakon, de nem tudnak majd kijutni.

Eltávolítja a ruhán lévő gyűrődéseket:

Ha nincs egy vasaló a közelében, és a kedvenc inge gyűrött, ne essen kétségbe! Vegyen elő egy flakont, és töltse meg egy rész fehér ecettel és három rész vízzel. Tegye az inget egy fogasra, és fújja rá a keveréket. Hagyja megszáradni a ruhát a szabad levegőn, és a gyűrődések eltűnnek.

Bútorok védelme:

Ha állataink hajlamosak megrágni a bútorainkat, akkor az ecet a megoldás. Az erős szag segít távol tartani az állatainkat a bútoroktól.

Virágokra:

Az ecet tápanyagokat tartalmaz, az almaecet segít a virágok hosszabb életének megőrzésében. Adjon hozzá a vázában lévő vízhez egy kis ecetet, és a virágok így tovább élnek.

Szemüvegtisztítás:

A szemüveg lencséjének megtisztításában az ecet jó szolgálatot tesz. Spricceljen egy kis ecetet a lencsékre, és törölje le egy puha ruhával. Ezután távolítsa el a port és az ujjlenyomatokat.

Sütő megtisztítása:

A sütő tisztán tartása nem könnyű feladat, főleg, ha leégett ételmaradékok találhatóak rajta. Ahhoz, hogy megszabadulhassunk a makacs szennyeződésektől, töltse meg a tepsiket félig vízzel félig pedig ecettel, de előtte forraljuk öt percig. Ezután töröljük ki a sütőt, és a szennyeződések feloldódnak.

Vágódeszka fertőtlenítése:

A vágódeszka igazi táptalaja a baktériumoknak. Ha makacs foltok vannak rajta, áztassa be fehér ecetbe 5-10 percre, utána öblítse le.

 

Hirdetés

You may also like