Home Csináld magad Ezért kell elkezdened gyűjteni a kupakokat! Zseniális ötleteket mutatunk!

Ezért kell elkezdened gyűjteni a kupakokat! Zseniális ötleteket mutatunk!

by Judith

Ha úgy gondolod, hogy az újrahasznosítás a befőttesüvegekre és a vintage ruhadarabokra korlátozódik, hát nagyon tévedsz! Hiszed vagy sem, a legjobban újrahasznosítható trükk, amivel eddig találkoztunk egy olyan dolog, ami a szelektív kukádban is megtalálható.

Pontosan, egy kis találékonysággal és képzelőerővel egy műanyag vizes palack valóban átalakítható számos más hasznos eszközzé.

Íme néhány kedvencünk…

  1. Színes fogkefe tartók

Szeretnéd valami kreatívval feldobni a fürdődet? Ha igen, ne költs tízezreket egy teljes felújításra. Ehelyett összpontosíts kis „csináld magad” változtatásokra…

Kezdheted ezzel a cuki kis fogkefe tartó trükkel. Csupán egy kupakkal, egy ügyes késsel és néhány fal-barát ragasztóval kicsinosíthatod a fürdődet és szabadíthatsz fel egy kis tároló helyet.

Válassz egy kupakot, ami elég nagy ahhoz, hoyg elférjen bebbe egy fogkefe feje, majd ejts egy vágást a kupak odalán, ahová biztosan beillesztheted a fogkefét. Ha kész, kend be ragasztóval a kupak hátoldalát és ragaszd a falra az új tartókádat. Klassz!

  1. Filléres vezeték szigetelés

Nincs is rosszab, mint észrevenni, hogy a kedvenc fejhallgatód vezetéke elhasználódott. Ha a tiéddel is ez a helyzet, ne dobd ki! Egy kupak és egy gyújtó segítségével meghosszabíthatod az életét.

Kezdd el olvasztani a kupakot a gyújtó lángjánál. Amikor a műanyag kezd folyóssá válni, tartsd a meghasadt részét a vezetéknek a folyós kupakhoz és forgas addig, amíg egy réteg nem keletkezik rajta. Ez a hosszantartó, vízhatlan megoldás tovább tart, mint egy elektromos ragasztó.

  1. Pehelykönnyű menetkész fotóállvány

A fotóállvány felbecsülhetetlen érték egy fotós számára, de ezek a ketyereék nagyon nehezek tudnak lenni, különösen ha vakációra is tervezi vinni magával az ember.

Szóval ha nem akarod bepakolni ezt a nehéz cuccot, akkor érdemes csinálnod magadnak egyet, az elképzelésednek megfelelően. Fogj egy  fél literes palackot, egy csavarhúzót és egy csavart.

Mielőtt útnak indulnál, válassz egy csavart, amely illeszkedik a kamerád aljához. Fúrj egy lukat a palack kupakjára és helyezd bele a csavart. Ha kész, csavard vissza a kupakot az üvegre és óvetos helyezd rá a kamerát. Utazó fotósok álma!

Lefogadom, nem tudtad, hogy a műanyag palackok ilyen sokrétűen felhasználhatók. Nincs is jobb, mint a szemétből valami használhatót csinálni!

 

Mit gondolsz ezekről a trükkökről? Melyiket csinálnád meg? Van olyan saját ötleted, amit hozzá adnál a listához?

 

Hirdetés

You may also like