Home Csináld magad Ezért fújj WD-40-et a wc-be! Igazi csodaszer lehet, ha így használod!

Ezért fújj WD-40-et a wc-be! Igazi csodaszer lehet, ha így használod!

by Krisztina

Számos biztonságos, környezetbarát és olcsó megoldás van arra, hogyan távolíthatjuk el a vízkövet a WC-tartályból. A boltokban kapható erős vegyszereket sokféle biztonságos és jóval hatékonyabb megoldással lehet helyettesíteni.

 

Citromsav

A citromsav a leghatékonyabb természetes megoldás a vízkő eltávolítására. Merj ki annyi vizet, amennyit csak lehet a WC-tartályból. Forralj fel egy fazékban vizet, és öntsd a WC-tartályba.

Ezután önts bele ½ csésze citromsavat, és hagyd a WC-tartályban legalább 30 percig. Használj egy kefét a tartályhoz, amivel le tudod dörzsölni a vízkövet, majd húzd le a WC-t. HA még maradt vízkő valahol, ismételd meg az eljárást.

Ecet

Ha nincs citromsavad otthon, használj ecetet. Mint előzőleg, merj ki annyi vizet a WC-tartályból, amennyit csak tudsz, majd önts egy csésze ecetet, és hagyd benne éjszakára.

Kefével alaposan  tisztítsd meg a WC-tartály belső felületét.

Kóla

A savassága miatt a kóla felhasználható a vízkő eltávolítására is. Használjon fel egy egész üveg kólát és leginkább olyan helyekre öntsd, ahol a vízkő vastagabban rakódott le.

Hagyd benne a kólát egy éjszakára, majd keféld le.

Kés

Előfordulhat, a vízkő lerakódás sok év alatt alakult ki és nem távolítható el más megoldással, mint mechanikus úton. Használj egy régi, olcsó kést, amelyet ki lehet dobni az eljárás után. Vegyél fel gumikesztyűt, merd ki a vizet a WC-tartályból, és elkezdheted a kaparni.

A módszer előnye, hogy az eredmény azonnaliak, de hátránya, hogy megkarcolhatja a WC-tartályt. Ezért ezt a módszert csak akkor használd, ha az első három módszerrel nem jártál sikerrel.

WD-40

A WC aljára tapadt szennyeződéseket  feloldhatod WD-40-nel és egy WC-kefével is.

Hirdetés

You may also like