Főzéskor minden receptben ott rejlik a fokhagyma. Az illata, az aromája az ételek lelkét nyitja meg, de nem csak a konyhába van helye ennek a fantasztikus zöldségnek. Sokféle gyógymódnál is használatos.
Nézzük mi mindenre:
Immunrendszer:
Immunerősítő, segít megelőzni a fertőzéseket, legyőzi a náthát és segít a fülgyulladásnál
Érrendszer:
Segíti a vitamin beépülést és nem engedi, hogy felesleges koleszterin rakodjon le a szervezetedbe. Jelentősen csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kialakulását. Csökkenti a magas vérnyomást!
Rák:
Kutatók felfedezték, hogy azoknál a pácienseknél, akik rendszeresen fogyasztottak fokhagymát, azoknál csökkent a gyomorrák kockázata.
Ahhoz, hogy az emberi szívre gyakorolt kedvező hatását a fokhagyma kifejtse, legalább napi egy gerezdet el kell fogyasztani.
A legjobb módszer a fogyasztásra az, ha egy gerezd fokhagymát ledarálunk, majd 10-15 percen keresztül állni hagyjuk, azután joghurtba, almaszószba, mézbe, vagy más hasonló anyagba keverjük, és úgy fogyasztjuk el.
Ha fogyasztása után kevés petrezselymet is eszünk, az segít a leheletünk fokhagyma szagának megszüntetésében.