Home Egészség & életmódEgészség Ezek a jelei, hogy tested el van savasodva és íme mit tehetünk ellene!

Ezek a jelei, hogy tested el van savasodva és íme mit tehetünk ellene!

by Zsani

Fenntartani a sav-bázis egyensúlyt elengedhetetlen az egészséghez. Ha a ph csökken, a test savassá válik, és ez kellemetlenségeket válthat ki. 

Ahhoz, hogy a test természetes egyensúlya megmaradhasson, az úgynevezett ph felelős.  Az ideális ph 7 és 7,5 közé esik. A ph felborult egyensúlya okozza a test savasodását. A zavar oka a rossz táplálkozás, túlzott savképző élelmiszerek fogyasztása, de a stressz és az alváshiány is okozhatja. Ez a probléma meglehetősen gyakori, és számos egészségügyi következményekkel járhat.

Íme néhány jel, hogy szervezete túl savas:

Súlygyarapodás:

Amikor a test túl savas, stimulálja az inzulin szekréciót. Ez az alapvető hormon elősegíti a zsír felhalmozódását a szervezetben. A savasság is befolyásolja az anyagcserét, megakadályozza a test zsírégetését. Ennek az eredménye a súlygyarapodás. Tehát, ha megpróbál lefogyni, de eredményt nem lát, annak az oka bizonyára a túlzott savasság.

Törékeny csontok: 

Amennyiben magas a savtartalom, a szervezet megpróbálja helyreállítani a ph egyensúlyt, alkalikus tápanyagok elnyelésével. Ezek a csontokban találhatóak meg. Így, anélkül, hogy tudnák róla, a szervezet megpróbálja megoldani a problémát, de közben létrehoz egy másikat. A csontok törékennyé válnak, hosszútávon pedig csontritkulást idézhet elő.

Fogászati problémák:

A húsok, üdítők, alkohol fogyasztása is hozzájárul a test elsavasodásához, amely roncsolja a fogzománcot. Gondoskodjon a szájhigiéniáról és ügyeljen fogai egészségére.

Álmatlanság:

Ahogy az előbb említettük, a szervezet megpróbálja helyreállítani a savasság problémáját, de elvonja a kálciumot a csontokból. A kalcium hiánya pedig kapcsolódik az alvási rendellenességekhez, például az álmatlansághoz.

Bőrproblémák:

A lúgosság és savasság hatása a bőrre is hatással van. A normális, egészséges bőr ph-ja 5,5. A savtartalom fontos szerepet játszik a bőr védelmében.  Amennyiben megváltozik a bőr ph-ja, az elveszíti természetes egyensúlyát, ezáltal megváltozik a bőr típusa. Szárazabbá, és sérülékenyebbé válik.

Izomfájdalom: 

Az oxigén hiánya a izomszövetekben elősegíti a a tejsavat, amely gátolja a kalcium felszabadulását, megkeményíti az izmokat, ez idézi elő a fájdalmat.

Hogyan lehet megtartani a sav és lúg egyensúlyát a szervezetben? 

  • Legyen jól hidratált, hiszen a víz elengedhetetlen a szervezet számára. Előzze meg a kiszáradást és az egészségügyi problémákat.
  • Igyon citromos vizet. Készítse el a citromos vizet és fogyassza el minden nap az egyensúly megőrzése érdekében.
  • Egyen sok zöldséget, brokkolit, spenótot, uborkát, paprikát, cukkinit, articsókát, rukkolát, zellert, mert ezek a zöldségek csökkentik a savasságot a szervezetben.
  • Kerülje a savasságok okozó ételeket, alkoholt, üdítőket, és a finomított cukrot.
  • Növelje a bevitt magnéziumot és kalciumot a csontok és fogak egészségéért.
  • Egyen szerves élelmiszereket. Szerves gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával elkerülhető a növényvédő szerek, és toxinok, amelyek növelik a savasságot a szervezetben.
Hirdetés

You may also like