Home Egészség & életmódÉlj okosan Ez történik 40 felett a testünkkel!

Ez történik 40 felett a testünkkel!

by Brigitta

A negyvenedik születésnap némelyek számára okot ad a gyászindulóra.

Ez egy olyan dátum, amikor szinte kivétel nélkül mindenki ledöbben és észreveszi, hogy vele is halad a kor, eljár fölötte az idő. Ekkortájt gondolkodnak el a nők az élet nagy kérdésein. Sokan pánikba esnek és felteszik a kérdést: mi jöhet még?

Lehet-e valami új vagy jobb még? A negyvenesek ekkorra már több tragédiát átélnek lelkileg, amit nem tudnak elmondani senkinek, vagy nem is akarják. Ekkor érzik úgy, hogy az időt nem állíthatják meg, sőt vissza sem fordíthatják!

És mi is történik negyven felett a testünkkel? Hogyan fogyókúrázzunk vagy mozogjunk?

Negyven éves kortól a testünk számos változáson kezd átesni. A hormonális változások következtében még sejtjeink növekedésének üteme is lelassul. E változások egy része az öregedés természetes velejárója, amit meg kell tanulnunk kordában tartani.

Negyven év felett kevesebb kalóriára, viszont ugyanolyan sok létfontosságú tápanyagra van szükségünk, mint fiatalabb korban. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget (különösen hüvelyeseket), tejterméket, sovány húst, halat, tojást, valamint növényi olajat.

És kell a kozmetika, a kikapcsolódás, egy jó kávé, lazítás barátokkal, kell, hogy érezzem, “élek “!

És a legfontosabb: minden agyban dől el.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .