Home Egészség & életmódEgészség Ez okozza valójában a gyomorpuffadásod! Az emberek többsége mást hisz!

Ez okozza valójában a gyomorpuffadásod! Az emberek többsége mást hisz!

by Krisztina

Számos embert érint, és nem csak egy igen kellemetlen érzés, hanem nem is egy túl szép látvány. Ha neked is ismerős az érzés, tudd meg, hogy mi okozhatja, és hogyan szabadulhatsz meg tőle.

Ez az 5 ok biztosan okozhat gyomorpuffadást!

1.Túl kevés vizet fogyasztunk

-ha nem iszunk elegendő vizet, számos egészségügyi problémával kell számolnunk. Többek közt rossz emésztés, puffadás, és hasi díszkomfortérzés is kialakulhat. Naponta legalább 8 pohár vizet kell meginni. Ha nem kap elég vizet a szervezetünk, akkor vízvisszatartás következtében is kialakulhat a puffadás.

2.Székrekedés

-a székrekedés gyakran okozhat puffadást. Fogyasszunk rostban gazdag élelmiszereket, és mozogjunk, tornázzunk rendszeresen, hogy elkerüljük a problémát.

3.Stressz

-ha túl sokat stresszelünk, szorongunk, az agy megakadályozza az emésztőrendszer megfelelő működését. Próbáljuk meg megszüntetni a stressz kiváltó okát.

4.Ha túl gyorsan eszünk

-szánjunk időt arra, hogy nyugodtan tudjunk enni. És, ami még nagyon fontos, hogy kellőképpen megrágjuk az élelmiszereket, ezzel elősegíthetjük az emésztést. Kis falatokat együnk egyszerre, és rágjuk meg alaposan.

5.A túl sok szénhidrát

-ha túl sok szénhidrátot fogyasztunk, puffadás alakulhat ki. Csökkentsük a bevitt szénhidrátok mennyiségét, fogyasszunk kevesebb pékterméket, alkoholt, és cukrozott élelmiszert.

Hirdetés

You may also like