Home Csináld magad Ez a titka a csodaszép kerti paradicsomnak és uborkának! Ezt kell megtenned tavasszal!

Ez a titka a csodaszép kerti paradicsomnak és uborkának! Ezt kell megtenned tavasszal!

by Krisztina

Ha te is egészséges és nagyon szép paradicsomra, uborkára vágysz, akkor jól figyelj, fogadd meg az alábbi tanácsainkat és gyerek játék lesz elérned ezt a célt!

Ne dobjuk el soha a hagyma héját, hanem tegyük félre, gyűjtsük össze, hiszen amikor tavasszal kiültetésre kerülnek a paradicsom és paprika palánták, a föld mélyedésbe, ahová kerülnek a növények egy marék hagymahéjjal összekevert humuszt kell tenni, mert ez a természetes készítmény megvédi a palántákat a betegségektől, a kártevőktől.

A hagyma héjakból készíthetünk főzetet is, amellyel rendszeresen locsolhatjuk a növényeket, így azok termékenyebbek és ellenállóbbak lesznek a betegségekkel szemben. A komposztládánkba is bátran tehetjük a hagymahéjakat, mert az így létrejövő humusz nagyon gazdag lesz, és a kártevőket is elriasztja.

10 g hagymahéjra töltsünk egy liter meleg vizet, majd zárjuk le az üveget, tegyük sötét, hűvös helyre, ahol 5 nap alatt macerátummá érik. Ezután már csak egy keveset kell ráönteni minden paradicsom tőre, és többé nem kell aggódni a betegségek, kártevők miatt.

Az uborkák esetében készítsünk 2 cm mély barázdacsíkot, majd a magokat ültessük 15 cm-es távolságokra egymástól. Ezután 10 liter vízben oldjunk fel 2 g kálium-permanganátot, ebből kell felhasználni öntözésre 2 litert négyzetméterenként.

Az uborka magokat még elültetésük előtt érdemes lemosni kevés kálium-permanganátos oldattal, majd ezután tegyük bele a barázdába és takarjuk be földréteggel.

Hirdetés

You may also like