Home Csináld magad Ez a házi wc tisztítószer örökre megoldja helyetted a piszkos munkát!

Ez a házi wc tisztítószer örökre megoldja helyetted a piszkos munkát!

by Brigitta

A WC-csészét egy kis trükkel akár úgy is tisztán tarthatod, hogy hozzá sem kell érned a felületéhez és nem szennyezed a környezeted.

  • 1/2 csésze szódabikarbóna
  • 1/2 csésze citromsav
  • 1/2 csésze kukorica Strach
  • 25 csepp illóolaj (citrus előnyös)
  • Flakon vízzel teli
  • Öntőforma

Mindössze egy csésze szódabikarbónára és fél csésze citromsavra van szükség az igazán hatásos tisztítószer elkészítéséhez, amelyet egy nagyon kicsi vízzel és 30-40 csepp illóolajjal kell vegyítened, majd egy estére a jégkockatartóba tenned, és már készen is vannak a WC-bombák.

A ruhák vegyszermentes mosására egyre többen odafigyelnek, a természetes megoldások ugyanis nemcsak kevésbé allergizálnak, de a pénztárcát sem terhelik meg hosszú távon. Házi mosókapszulákat készíthetsz egy lereszelt mosószappan, három csésze mosószóda, három csésze bórax felhasználásával, amelyet egy kicsi ecet hozzáadásával tetszőlegesen formázhatsz. Adagold jégkockatartóba az anyagot, ha egyforma méretű kapszulákat szeretnél!

Egy jégkockatartó segítségével pofonegyszerűen készíthetsz mosogatógépben használatos tablettákat is. Egy nagy adaghoz egy csésze mosószódára és egy csésze szódabikarbónára lesz szükség, amit negyed csésze keserűsóval, három evőkanál ecettel és két kanál mosogatószerrel kell vegyíteni, majd két napig pihentetni a jégkocka tartóban.

Hirdetés

You may also like