Home Csináld magad Évek óta ezt alkalmazom és soha nem csípnek meg a szúnyogok!

Évek óta ezt alkalmazom és soha nem csípnek meg a szúnyogok!

by Brigitta

Mint gyakorlatilag minden háztartásban, természetes rovarölő szert elő lehet állítani olcsón és mindenféle mérgek nélkül.

Hogy mi kell hozzá?

Ecet Az ecet szagát és ízét a kullancsok ki nem állhatják, így lesz belőle tökéletes kullancsriasztó. Egy flakonban keverjünk össze 2 csésze vizet, 1 csésze fehér ecetet vagy almaecetet (mindkettő jól működik.) Adjunk hozzá néhány cseppet a kedvenc illóolajunkból, majd permetezzük be vele ruházatunkat, bőrünket és még a gyepre is juthat belőle. Ez biztosan taszítani fogja a kullancsokat anélkül, hogy károsítaná a családot vagy otthonát.

Borsmenta A borsmenta is taszítja a kullancsokat és a bolhákat. Egy spré palackban keverjünk össze 2 csésze vizet és 20 csepp borsmenta illóolajat.  Vagy főzzünk egy csésze erős borsmenta teát, tegyük egy sprézős palackba és már használhatjuk is.

Levendula A levendula illóolaj is hatékony kullancsriasztó, mind emberek és háziállatok számára. Az illóolajok, mint a szegfűszeg, macskamenta és citromolaj elűzi a szúnyogokat is. Ezek az olajok, mint a citronella és a pacsuli taszítják a szúnyogokat.

Hirdetés

You may also like