Home Csináld magad Egy titkos trükk az újhagymával, amit szinte senki nem ismer! Mentsd el magadnak!

Egy titkos trükk az újhagymával, amit szinte senki nem ismer! Mentsd el magadnak!

by Brigitta

Az újhagyma nem más, mint a vöröshagyma fiatal példánya, melynek gyökér része nem fejlődött ki teljesen. Egész évben jól hozzáférhető alapanyagról van szó, mégis tavasszal van a legnagyobb jelentősége, hisz hozzájárul az egészség megőrzéséhez, mivel nagy mennyiségben tartalmaz illóolajokat, vitaminokat, ásványi anyagokat.

Az újhagymában C-, B1-, B2-vitamin, folsav, nikotinsav, valamint vas, kén, szelén, foszfor, kálium, kalcium, réz, cink található.

Vitamin- és kéntartalma segít a szabadgyökökkel szemben, erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Segít megelőzni az érelmeszesedést, emésztést serkentő, étvágygerjesztő, vizelethajtó, bélféregűző hatású.

Hogyan tároljuk?

Rövid távon: Ha tudjuk, hogy párnapon belűl elfogyasztjuk akkor maradjon a konyha pulton amíg nincs nagyon meleg. Kb. három nap után kezd hervadozni.

Hosszú távon: A legjobb, ha hűtőszekrénybe teszed egy jól lezárt zacskóban és akkor minden bizonnyal friss marad két hétig.

Hirdetés

You may also like