Home Csináld magad Egy szuper folteltávolító módszer, amit egy háziasszony sem ismer!

Egy szuper folteltávolító módszer, amit egy háziasszony sem ismer!

by Zsani

Minden nőnek ismerős az a helyzet, amikor kisminkelik magukat és akaratlanul is egy folttal lesznek gazdagabbak. Segítünk hogyan szabaduljon meg a makacs foltoktól egyszerűen!

 

Szempillafesték:

Öntsön egy kis mosogatószert a ruhára és dörzsölje be körkörös mozdulatokkal, majd öblítse ki vízzel.

Önbarnító:

Rögtön törölje le egy nedves törlőkendővel a friss foltot. Ha nincs törlőkendő, akkor öblítse ki vízzel.

A víz segít kiszedni az önbarnítót a szövetből. Dörzsöljön a foltra egy kis mosogatószert, és tartsa hideg víz alá. Addig ismételje ezt, ameddig a folt teljesen el nem tűnik. Ha mégsem tűnik el teljesen a folt, akkor mossa ki a szokásos módon.

Rúzs:

Fordítsa ki a ruhát, és áztassa át a foltot acetonnal, aztán távolítsuk el a foltot tiszta ruhával.

Porfesték:

Keverjen össze fehér ecetet és vizet, majd itassa át az érintett területet. Ezután mossa ki a szokásos módon.

Alapozó:

Szórjon egy kis szódabikarbónát a foltra, majd mártson egy tiszta fogkefét vízbe és dörzsölje a foltot. Tegye be a mosógépbe és mossa ki a ruhát.

Körömlakk:

Ha még friss a folt, papírtörlő segítségével szedjen fel annyit belőle amennyit csak tud, de ne dörzsölje durván. Ügyeljen arra, nehogy a folt átüssön a ruha másik oldalára is. Használjon egy rongyot vagy egy vattapamacsot és mártsa acetonos körömlakklemosóba. Ezzel dörzsölje ki a foltot.

Ha a körömlakk már száraz, helyezzen rá jeges borogatást. Ez lefagyasztja és megkeményíti a körömlakkot, így feltörhetjük és lekaparhatjuk. Kefe vagy csipesz segítségével távolítsa el amennyit csak tud. Ezután körömlakklemosóval távolítsa el a maradék foltot is.

Ne használja a körömlakklemosót acetát, vagy szintetikus anyagokon, mert az feloldhatja a szövetet. A legjobb ha ilyen anyagok a száraz módszereket alkalmazza.

Egyperces folteltávolítás:

Ha nincs ideje a ruhát a mosógépbe tenni, akkor itt egy tipp, hogyan szedje ki a foltot.

Tegyen borotvahabot a foltra, és hagyja ázni néhány percig. Ezután öblítse le hideg vízzel. Ismételje meg a folyamatot, de most meleg vízzel öblítse ki. A foltok teljesen eltűnnek, csak hagyja a levegőn megszáradni a ruhadarabot, és olyan lesz, mintha mi sem történt volna.

Hirdetés

You may also like