Home Egészség & életmódEgészség Egy onkológus elárulta mi az a 8 rákkeltő élelmiszer, amit jobb, ha száműzünk az életünkből!

Egy onkológus elárulta mi az a 8 rákkeltő élelmiszer, amit jobb, ha száműzünk az életünkből!

by Krisztina

Az egészséges táplálkozás, a lelki béke, és a fizikai jólét megteremtése nagyon nagy szerepet játszik a rákos betegségek kialakulásának elkerülésében.

Nézzük, melyek azok az okok, amelyek szerepet játszhatnak a rákos betegségek kialakulásában:

-az egészségtelen életvitel, mozgásszegény életmód, dohányzás, genetikai hajlam, vegyi, és környezetszennyező anyagok, sugárzás, fertőzések.

A Word Cancer Research Fund szakemberei szerint a rákos betegségek 20%-át a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a túlzott alkoholfogyasztás, az elhízás, és a dohányzás okozza.

A rák kialakulásának kockázatát csökkenthetjük, leszokunk a dohányzásról, több zöldséget, és gyümölcsöt fogyasztunk, sokat mozgunk, tornázunk, és elérjük az ideális testsúlyunk.

8 legegészségesebb élelmiszer, mely rákot okozhat:

1.Finomított, és cukros élelmiszerek

A cukros élelmiszerek túlzott fogyasztása nem csak cukorbetegséget, de akár hasnyálmirigy rákot is okozhat.

2.Vörös feldolgozott húsok

Nem szeretnéd tudni, hogy mennyi tartósító, és ízfokozó van ezekben a húsokban. Inkább jobb, ha bio háztartásból származó húst vásárolsz.

3.Füstölt/ecetes élelmiszerek

Nitráttal tartósítják, mely fokozza a gyomor-és vastagbélrák kialakulásának kockázatát.

4.Fehér liszt

A kémiai fehérítővel kifehérített klórgáz megöli a lisztben található egészséges tápanyagokat. Igen, léteznek ilyen eljárással fehérített lisztek is.

5.Hidrogénezett olajok

Olyan növényi olajok, melyeket nem lehet természetes úton kivonni a növényből csak hidrogénezéssel. Rákkeltőek, és különböző szívbetegségeket is okozhatnak.

6. Mikrós popcorn

Leginkább a különböző ízesítésű popcornok veszélyesek, de jobb, ha mindeniktől óvakodunk, ha nem akarunk here-, máj-, vagy hasnyálmirigy rákot. Inkább vegyünk egy adag bio pattogatott kukorica magot, és készítsük el mi magunk otthon a popcornt.

7.Tenyésztett lazac

Nem természetes étrenden élnek, sok antibiotikum, és rákkeltő anyag jut a szervezetükbe. Sokkal zsírosabb, mint a szabadon élő lazac, ezért több vegyi anyagot vesz fel a szervezete.

8. Chipsz

Magas hőkezelésen átesett chipsek egy akrilamid nevű, erősen rákkeltő anyagot tartalmaznak. Ezenkívül nagyon sok kalóriát, zsírt, és sót tartalmaznak, ezért növelik az elhízás, a magas vérnyomás, és a magas koleszterinszint kialakulását.

Hirdetés

You may also like