Home Egészség & életmódEgészség Egy nap furcsa kiütések jelentek meg a gyerek testén… ezt tanácsolja az anyuka minden szülőnek!

Egy nap furcsa kiütések jelentek meg a gyerek testén… ezt tanácsolja az anyuka minden szülőnek!

by Krisztina

Nincs az a gyerek, amelyik a boltban ne kezdene el üvölteni egy csalogató csokoládé, chips, keksz, vagy cukorka láttán. Minden gyerek imádja a színes papírba csomagolt nassolni valókat, és sajnos vannak nagymamák, és kedves nénik, akik előszeretettel tömik tele az üvöltő hároméveseket ezekkel.

Jó gondolod meg, hogy milyen élelmiszert vagy édességet adsz a gyerekednek, hiszen egyesek tele van nagyon káros színezékekkel, és hozzáadott ízanyagokkal. Ne szoktassuk rá a gyerekünket, hogy a jutalom egy csoki vagy cukorka legyen.

Nagyon könnyen rá lehet szokni ezekre az egészségtelen dolgokra, és egy idő után bizony már komoly függőséget okozhatnak. Egy anya Facebookon tette közzé az alábbi képet, láthatjuk, hogy milyen borzalmas kiütések alakultak ki az egészségtelen ételektől a gyereke testén.

“Nagyon megijedtem, mikor megláttam Annie testén a borzalmas kiütéseket. Mivel fogalmam sem volt, hogy mi okozhatta, gyorsan orvoshoz rohantam vele. Az apja mondta, hogy reggel a gyereknek valami színes snack-et adott, mely többekközt burgonyakeményítőt, és ételszínezéket tartalmazott”-mondta kétségbeesve az anya.

Számos ételszínezék, bár természetesként hirdetik, allergiás reakciót válthat ki az arra érzékenyeknél. Az egyik legveszélyesebb a Butylated Hydroxytoluene (BHT), mely allergiás bőrkiütéseket, bőrgyulladást, és rákot is okozhat.
Vigyázzunk, hogy milyen nassolnivalót adunk a gyerekünknek.

Egyes ételszínezékek hasmenést, allergiát, csalánkiütést, orrfolyást, hiperaktivitást, fejfájást, szédülést is okozhatnak. Norvégiában, és Finnországban már betiltották az emberre veszélyes hozzáadott anyagok használatát.

Hirdetés

You may also like