Home Csináld magad Egy műanyag csatornába dugta a karácsonyi izzókat és olyan díszítés lett belőle, aminek mindenki a csodájára járt!

Egy műanyag csatornába dugta a karácsonyi izzókat és olyan díszítés lett belőle, aminek mindenki a csodájára járt!

by Judith

Senki sem szereti kiaggatni az égőket, ugye? Különösen nagy hidegben. Nem is hibáztatunk senkit, ha nem akar órákat tölteni odakinn a dekorálással. Így hát találni kell egy olyan megoldást, amivel gyorsan, mégis esztétikusan fel lehet tenni azokat a karácsonyi égőket. Van rá megoldás!

 

Minden barkácsboltban lehet találni alumínium szegőprofilt. Ez az a csatorna, amely az ablakok körül fut, hogy biztosítsa az ablakot  a burkolatba. Már eleve lehetnek benne lyukak. Ezeket a lyukakat használjuk arra, hogy a csatorna alatti részhez, a falra  rögzítsük. Figyeljünk a szegőprofil aljára, használjunk kis fadarabot távtartóként és készítsünk furatokat végig a szegőprofil belsejébe. Ezekbe a lyukakba helyezzük az égőket úgy, hogy csak az égő rész lóg ki. Ahhoz, hogy elkezdhesd a munkát, meg kell mérned azt a hosszt a házon, amelyet ki szeretnél világítani és azt, hogy milyen távolságokra legyenek benne a fények elhelyezve.

Nem csak kis égőkkel lehet ezt megcsinálni, nagyobb égőket is fel lehet rá tenni. Csavard le az izzót az aljzatról, dugd be az aljzatot a szegőprofilba és ezután csavard rá vissza az izzót. Így egyszerűen fel lehet helyezni az égősort egyben, nem kell tekergetni jobbra, balra és rögzíteni különféle kérdéses megoldásokkal.

Az égők elhelyezése a szegőprofilban nagyjából 2 órát vesz igénybe, de ezt csak egyszer kell megtenni és utána minden évben használható. Levéve eltehető a tárolóba és onnan minden évben újra elővehető.

Nagyon stabil és biztonságos módszer. Az egész egyben marad és az időjárás viszontagságainak is ellenáll. Nem esik le, nem mozdul el és nagyon gyorsan fel lehet szerelni. Ez a nagy hidegben különösen előnyös.

 

Hirdetés

You may also like