Home Csináld magad Egy magyar férfi a Duna partra vetett hulladékokból alkot valami meseszerűt. Nézd meg te is a munkáit, nem fogsz csalódni!

Egy magyar férfi a Duna partra vetett hulladékokból alkot valami meseszerűt. Nézd meg te is a munkáit, nem fogsz csalódni!

by Krisztina

Kánya Tamás egy egyszerű hétköznapi ember, aki már 4 éve a Land art szerelmese. Ennek a művészeti ágnak a lényegeként a Duna parton talált hulladékokból, kavicsokból, kagylókból és egyéb ott talált dolgokból alkot valami meseszerűt, amit most neked is látnod kell!

A Land art, mint művészeti irányzat sokak számára semmit sem mond, ez ugyanis egy itthon nem igazán elterjedt és ismert irányzat. Tamás azonban mégis meglátott ebben valamit és terve, hogy ebben alkothasson, ismertté tegye szerte az országban.

Ezért keresett meg többek között minket ez a fiatalember, akinek a munkáit látva -bizony- elakadt a lélegzetünk. Soha nem gondoltuk volna, hogy ezekből a “hulladékokból” ilyen gyönyörűt lehet alkotni. Tamás munkáit a Római-parton készíti, az arra járók pedig mind-mind csodájára járnak.

2013-ban és 2014-ben a parton készített egy szabadtéri kiállítást az éppen arra sétáló embereknek. Ez fél évig állt és nagy népszerűségnek örvendett. Tamás ezen kiállításaiból az alábbi képek között találhattok néhányat. Innen merült fel benne az ötlet és innen kapta az ihletet oldalának nevéhez, ami a Kőkertet kapta.

Sajnos a kiállítás már nem látható, de amiket Tamás azóta is alkot, folyamatosan posztolja őket Facebook oldalán. Less be hozzá te is –> Római-parti “Kőkert” Land Art in Hungary.

Saját elmondása szerint:

Próbálom minél több emberhez eljuttatni a munkáimat,hogy felnyissam a szemüket mi minden mellett mennek el a parton.Egy kis fantáziával,hogyan lehet újrahasznosítani uszadékfákat,csigákat,kagylókat,kavicsokat.

Ha a Római-parton jársz, sétálj nyitott szemmel, hátha te is találkozol személyesen Tamással és megcsodálhatod munkáit!

Most pedig lássuk Tamás munkáit!

Köszönjük a képeket és további sikeres és szép munkát kívánunk!

Hirdetés

You may also like