Home Csináld magad Egy kertész 9 orchidea trükkje, ami a te virágoddal is csodát tesz!

Egy kertész 9 orchidea trükkje, ami a te virágoddal is csodát tesz!

by Zsani

Az orchidea gyönyörű növény, azonban gyakran szembesülünk azzal, hogy valami nincs rendben vele. Eláruljuk a titkot, hogyan is kell megfelelően gondozni ezt a virágot.

Hasznos információk az orchideáról:

Egyszikű növény, gyökerei azonban nem képesek arra, hogy felszívják a vizet környezetükből. Emiatt a tulajdonsága miatt tud hosszú ideig víz nélkül élni. Különlegessége még, hogy nem minden gyökere a földben nő, hanem csupán a levegőben lóg, ezek a légző gyökerei.

Hogyan gondozd megfelelően az orchideát?

1,

Ügyelj arra, hogy a növény számára állandó hőmérsékletet biztosíts, hiszen nagyon kényes a hirtelen bekövetkező hőmérséklet változásra. Ne tedd eldugott kis sarokba.

2,

Az orchideának mindig szüksége van fényre, de figyelj arra, ahol állandóan tűzi a nap. A növény jelezni fogja ha az adott helyen nem érzi jól magát, hiszen olyankor nem virágzik, lehullanak a levelei, és a hajtások is odavesznek.

3,

A déli fekvésű ablak szolgál az orchidea megfelelő helyéről, mert ott elegendő fényhez juthat.

4,

Ne a fűtőtest mellett helyezd el, mert elpusztul.

5,

Fontos, hogy ne öntözd túl, mert a gyökerei elrohadnak. A legjobb módja az öntözésnek, ha nem öntözöd, hanem csak langyos vizes edénybe állítjuk, és hagyjuk, hogy annyi vizet szívjon magába, amennyire szüksége van.

6,

Az orchideának szüksége van párára, ezért folyamatosan esővizet kell permetezni köré, és a leveleire. Erre a célra semmiképpen ne csapvizet használjunk, mert a benne lévő klór csak árt a növénynek.

7,

Előzd meg a parazitákat, ennek érdekében pedig mindig tisztítsd meg a leveleit.

8,

Ha az orchideának a szirmain, vagy levelein foltok jelennek meg, akkor az azt jelzi, hogy nem kap elég fényt.

9,

Átlátszó cserépbe ültesd a virágot, hogy a levelei és gyökerei tudjanak fotoszintetizálni.

 

Hirdetés

You may also like