Home Csináld magad Egy kárpitos nagy trükkje: így lesznek a bőr dolgok még 30 év múlva is újszerűek!

Egy kárpitos nagy trükkje: így lesznek a bőr dolgok még 30 év múlva is újszerűek!

by Zsani

A bőrből készült dolgok igazán szépek, azonban ha karcolás éri őket, vagy valamilyen folt már veszít is a szépségéből. Megtudhatsz néhány trükköt, amelyek segítenek újjá varázsolni a bőrből készült kanapédat!

Ételmaradék és rágó eltüntetése:

Ha a bőr kanapén ételmaradék vagy rágógumi maradék van az igen zavaró.  Egy száraz ruhába tegyél egy jégkockát, és ezzel dörzsöld meg a szennyeződést vagy a rágógumi után maradt foltot. Semmiképpen ne próbáld éles eszközzel lekaparni a rágónyomot, mert felsérti a bőrt vagy festéket. Ez a módszer azonban kíméletesen távolítja el ezeket a foltokat.

Tintafoltok:

Erre tökéletes segítség az arclemosó folyadék: csak gyengéden töröld át ezzel, addig ameddig a folt el nem tűnik.

Karcolások eltüntetése:

Az apró karcolásokat és repedéseket könnyen el lehet rejteni egy szép takaróval. Amennyiben inkább máshogy tüntetnéd el, akkor vásárolj egy bőrbútorokhoz való festéket. Fontos, hogy a megfelelő színárnyalatot választ ki, hiszen csak akkor tudod teljesen láthatatlanná tenni.

Kiszáradt bőr:

A bőrből készült bútorok és ruhák egy bizonyos idő után kiszáradnak. Ha azonban gyakran átkened egy vékony rétegnyi glicerinnel, akkor ezt megelőzheted. Fontos, hogy először tisztítsd meg magát a bőrt, és csak azt követően vidd fel rá a glicerint. Amennyiben már kiszáradt bőrt akarsz helyrehozni, akkor nagyobb rétegben vidd fel a glicerint.

Hogyan tartsuk karban a bőrből készült dolgainkat?

Ha a bőr fényességét szeretnénk megőrizni, akkor jó szolgálatot tehet, ha felvert tojásfehérjébe mártasz egy puha rongydarabot, és azzal óvatosan áttörlöd.

A piszkos és foltos bőr lábbelik kitisztítására is van egy jó módszer: tegyél egy kevéske tejbe szódabikarbónát, és a keverékkel töröld át az érintett felületet.

Figyelj oda arra, hogy a bőrből készült lábbeliket és ruhákat soha ne szárítsd meg a fűtőtest tetején, hiszen ez csak a bőr rugalmasságának elvesztését eredményezi. Amennyiben ezt a hibát már elkövetted, akkor kend be ricinusolajjal, hogy visszanyerhesse eredi rugalmasságát.

Hirdetés

You may also like