Home Csináld magad Egy cipész 5 okos trükkje – így tágítsd ki a cipőt, ha szorít!

Egy cipész 5 okos trükkje – így tágítsd ki a cipőt, ha szorít!

by Zsani

Minden nő járt már életében legalább egyszer úgy, hogy a cipő ami a boltban kényelmesnek tűnt, később már töri a lábat és nagyon kényelmetlen.

Íme 5 tipp, melyek segítségével kitágíthatod szoros lábbelidet:

1,

96%-os alkoholra lesz szükségünk, amellyel áttörölhetjük a cipő belsejét. Ha ezzel megvagyunk, húzzuk fel a lábunkra és járkáljunk benne 2 órán keresztül. Az új cipőknél érdemes ezt a módszert alkalmazni, mert így a lábbeli teljesen a lábunkhoz idomul és a későbbiek során sem fog szorítani.

2,

Ehhez a módszerhez a következőkre lesz szükségünk: egy vastag zoknira és hajszárítóra. Vegyük fel  zoknit, majd húzzuk fel a tágításra váró cipőt és melegítsük a hajszárítóval ott, ahol nyom.

3,

Ha a bőrcipőnkkel van probléma, akkor kenjük be a belsejét ricinusolajjal és húzzuk fel a lábunkra. Járkáljunk benne körülbelül két órát, hogy megfelelően hozzánk igazodhasson. Ricinusolajjal nem csupán a tágítást tudjuk elvégezni, hanem a bőrcipők külsejét is tudjuk ápolni.

4, 

Kenjük be a cipő belsejét paraffinolajjal, majd pedig tömjük ki egy vastag zoknival ott ahol nyom. Egy éjszakán keresztül hagyjuk így, reggel töröljük le a feleslegessé vált paraffint.

5, 

Vegyünk elő újságpapírt, vizesítsük be és gyűrjük össze.  Ezekkel az újságpapír gombócokkal tömjük ki a cipőt, majd pedig szobahőmérsékleten várjuk meg amíg megszárad.

Hirdetés

You may also like