Home Csináld magad Egész idáig rosszul pucoltuk a hagymát! Így lenne helyes, könnyek nélkül!

Egész idáig rosszul pucoltuk a hagymát! Így lenne helyes, könnyek nélkül!

by Zsani

Bizonyára minden háziasszonynak ismerős a hagymavágással járó könnyezés. Ennek az oka pedig a hagymában lévő kémiai anyagok. Nézd meg az alábbi tippeket, hogy elkerüld a könnyezést!

 

Íme néhány tipp, hogyan kerüld el a könnyezést:

 

Hagymát a vízbe:

Mielőtt belekezdenénk a hagyma szeletelésébe, a külső rétegtől megszabadítva tegyünk vízbe a hagymát 15-20 percre és csak utána kezdjük el felkockázni. Ezzel a taktikával szinte biztos, hogy könnyek nélkül ússzuk meg a főzés előkészületeit.

Hagymát a fagyasztóládába:

Tedd a fagyasztóba 10-15 percre, de ügyelj arra, hogy ne maradjon bent túl sokáig, mert akkor nem tudod majd szeletelni. Kerüld el a konyhai sérüléseket, tegyél a hagymára egy konyharuhát, hogy az nem csúszkáljon.

Vágjuk páraelszívó alatt:

Ha van páraelszívónk a tűzhely felett, akkor érdemes alatta vágni a hagymát. Ez elszívja a kénsavat, és elkerülhetjük a könnyeket.

Ventillátor mellett szeletelni:

Helyezzük a ventillátor mellé a vágódeszkát, és ott szeleteljük a hagymát. Ezzel a módszerrel is azt érhetjük el, hogy a ventillátor elfújja a hagymából felszabaduló anyagokat.

Tele szájjal:

Tegyünk egy darab kenyeret a szánkba, úgy hogy az kissé kilógjon a szánkból. A kenyér felszívja a kellemetlen gázokat. így megúszható a hagymavágás könnyek nélkül.

Éles késsel vágni:

Ahogy vágjuk a hagymát, úgy szabadítjuk fel belőle az anyagokat. Egy élesebb kés hatékonyabbá teheti a szeletelést, mert nem roncsolja annyira a hagyma szerkezetét.

Szemüvegben:

Ha van kéznél egy régi úszószemüveg, akkor az jó szolgálatot tehet hagymavágásnál. Amennyiben nincs, érdemes beruházni egy vegyi védő-szemüvegre, igaz bután néz ki, de legalább nem lesznek könnyek.

Hirdetés

You may also like