Home Csináld magad Csak néhány üres befőttes üvegre van szükséged és a világ legszebb karácsonyi dekorációja a tiéd!

Csak néhány üres befőttes üvegre van szükséged és a világ legszebb karácsonyi dekorációja a tiéd!

by Judith

A befőttesüvegeknek hosszú utat kellett megtenniük a kizárólag étel tárolásra való felhasználás és a kézműves díszekhez való felhasználás között. Azonban megérte, hiszen bámulatos, milyen sokféleképpen hasznukat lehet venni.

 

 

Remélhetőleg neked is van otthon néhány üres üveged, amit kreatívan felhasználhatsz majd a karácsonyi díszítgetés során. Nagyon egyszerű elkészíteni őket!

Boldog készülődést!

Havas fenyőtobozok

Valami nagyon egyszerű, tiszta és elegáns dolgot szeretnél készíteni, ez a tipp az egyik legjobb választás. A hó, a gyertyák és a fenyőtobozok egy ilyen klasszikus mécsessé kovácsolódhatnak össze. Az üveg szája köré ragassz egy darab csipkét, kösd köré madzaggal a fenyőtobozokat, amiket előtte bekentél dekupázs ragasztóval és leszórtál műhóval. Az üvegek száját szintén kend be némi ragasztóval és szórj rá műhavat. Az üvegbe szór sót és tedd bele a gyertyát.

Felöltöztetett befőttesüvegek

Ezek a kedves befőttesüveg pulóverek túl aranyosak ahhoz, hogy igaz legyen! Remekül mutatnak bárhol a lakásban, néhány teamécsessel. Végy egy darab csipkét és varrd az üveg köré, esetleg köss vagy horgolj rá illő kis huzatot.

Szépséges karácsonyi kisváros

Ez egyike azoknak a projekteknek, amelyeknél felteszed a kérdést: hogyhogy nem jutott eddig nekem is eszembe? Valójában ennyire könnyedén el lehet készíteni- hasonló sablonnal vagy akár saját kreációval. Műhó helyett fogkefével “pamacsold” össze az üveg belső falát fehér festékkel.

Hóemberes hógömb Olaffal

A hógömbök mindig a gyerekkorom Karácsonyát idézik. Régen olyan szórakoztatónak és lenyűgözőnek találtam őket, de soha nem gondoltam, hogy képes lennék saját magam készíteni akár hasonlót is! Sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondoltam. Készíts gyurmából hóember figurát. Ragassz rá gülüszemet, orrot, szúrj bele hajat és kezeket. Ragaszd az üveg kupakjához. Az üvegbe tegyél műhót, csavard rá a kupakot és kész is vagy!

Forró csoki üvegben

Mindenki szereti a forró csokit, főleg a hideg hónapokban, ahogyan a rénszarvasokat is. Szuper karácsonyi ötlet, ha a forró csoki porodat áttöltöd egy üvegbe, ragasztasz rá papírból készült szemet és orrot vagy kész gülüszemet és pamacsot, a tetejére pedig agancsot és zsákvászonnal takarod le a kupakot.. Kész is a rudolfos forrócsoki üveg!

Rusztikus asztaldísz

Azt sem tudod, hogy hol áll a fejed és még millió a tennivaló, viszont szeretnél egy kellemes asztaldíszt is készíteni? Ennél egyszerűbb, gyorsabb, ugyanakkor szebb talán nem is létezik. Amire szükséged lesz: üveg, szalag, vörösáfonya, úszó gyertya, fenyőágak és víz.

Megvilágított hóemberek

Nagyszerű kézműves ötlet, amely bevonhatod  gyerekeket is. Imádni fognak ezzel világítani este a szobájukban. Fesd le az üvegeket fehérre, ragassz rá szemet, orrot, sálat, gombokat (a hozzávalók bátran variálhatóak), tegyél bele egy LED-es teamécsest, a tetejére pedig húzz karácsonyi zoknit.

Egyedi hógömb

Nem kizárólag csak hóembert tehetsz bele, hanem lényegében bármilyen figurát. A lényeg, hogy rögzítsd a kupakhoz vagy az üveg aljához. Szórj az üvegbe műhavat, enged bele vizet és bizonyosodj meg róla, hogy a kupak jól zárjon! Csodálatos!

Hóember lámpás

Ennél jópofább ötletet is ritkán lehet látni. Ragassz két szemet és egy orrot (gyurmából) az üvegre. Kend be dekupázs ragasztóval az üveget és szórj rá műhavat. Szerezz olyan kupakot, ami lukas, így igazi mécsest is tehetsz bele, ellenben a LED-es is megfelel. Szerezz be zsenília drótot és a kettő összetekeréséből megkapod a fejhallgató fogantyúját, a fülesek pedig piros pompomok lesznek. A gyerekek odáig lesznek érte!

Rusztikus fények

Ehhez több üvegre lesz szükséged,  nem számít, ha más méretűek, úgyis rusztikus hatást fognak kelteni. Gyönyörű kültéri dísz, de akár bentre is elhelyezhető. Szükségeltetik hozzá egy fogas, vagy egy kampó, amire fel lehet majd függeszteni az égősorral megtömött üvegeket. Ha fel akarod dobni az alkotást, használhatsz a madzagokon kívül extrában zsákvásznat is.

Megvilágított havas táj

Ez a boldog kis havas jelenet nagyon könnyen elkészíthető. Tehetsz bele bármilyen karácsonyi díszt. Az alján műhóval, a kupakra pedig felragasztott LED-es teamécsessel.

Hirdetés

You may also like