Home Csináld magad Baj van az orchideáddal? A fokhagyma igazi kincs számára, 1 hónap alatt virágba borul majd!

Baj van az orchideáddal? A fokhagyma igazi kincs számára, 1 hónap alatt virágba borul majd!

by Krisztina

Gondjaid vannak az orchideáddal? Nem kell elbúcsúznod kedvenc virágodtól! A fokhagyma ugyanis igazi kincs számára, képes regenerálni a növényed és akár 1 hónap alatt virágba borítja azt.

Az orchidea az egyik legnépszerűbb virágzó növény, mely gyakran a lakás egyik fő díszévé növi ki magát színes, különleges alakú virágjainak köszönhetően. Feltéve persze, hogy nem döglik meg idő előtt.

Sokan úgy gondolják, ez a trópusi növény a legérzékenyebbek egyike, pedig ha betart néhány szabályt, akkor szinte elpusztíthatatlan. Hogy mégis mikre kell ügyelnie?

Az egyik ilyen a fényigény, a megfelelő locsolás, a pihentetés és a tápanyag gondozás. Ezek azonban hosszas folyamatok, amiken belül még szintén sok-sok apró szabályra kell figyelni. Mos jól figyelj, mutatunk egy fokhagymás trükköt, ami csodákra képes az orchideákkal.

Készítsünk fokhagymás tápoldatot!

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 3 gerezd fokhagyma

Alkalmazás:

Forraljuk fel a vizet és hagyjuk kihűlni. Tisztítsuk meg a fokhagymát, zúzzuk össze, majd tegyük a vízbe és 1 napig hagyjuk állni.

Egy nap elteltével szűrjük le és tegyük bele egy nagyobb tálba.  Az orchidea cserepét tegyük ebbe a tálba és hagyjuk, hogy felszívja a nedvességet. Vegyük ki ezután a tálból, hagyjuk lecsepegni és tegyük vissza a helyére.

Havi egyszer alkalmazzuk ezt a módszert, de arra mindig figyeljünk, hogy soha ne használjuk fel ugyanazt a fokhagymás vizet.

Hirdetés

You may also like