Home Egészség & életmód Amit minden nő rosszul tud: tévhitek a mellek megereszkedéséről

Amit minden nő rosszul tud: tévhitek a mellek megereszkedéséről

by Krisztina

A köztudatban az él, hogy a mellek megereszkedése a kor előrehaladtának természetes kísérője, azonban ez nem minden esetben igaz!

Sok nőnek ugyanis már viszonylag elég fiatalon, a 20-as éveik kezdetén elkezd megereszkedni a melle, ami egyáltalán nem mondható egy magas korhatárnak. Összegyűjtöttünk néhány, leggyakoribb olyan tévhitet, ami a mellek megereszkedésével él a nők tudatában, hogy végre minden nő tisztában lehessen az igazsággal.

Lássuk melyek ezek!

1. Szoptatás

Nem igaz! Egy 2008-ban végzett tanulmány megállapította, hogy a szoptatás nem kockázati tényező. Abban a részében viszont van igazság, hogy a terhesség ideje alatt felszedett kilók, amik később lemennek, igen, okozhatják a mellek megereszkedését.

2. Melltartó!

Sok nő úgy véli, hogy éjszaka és minden pillanatban viselnie kell melltartót, mert ha nem így cselekszik, akkor rövid időn belül megereszkedhet a melle. Nem igaz! Az azonban rejt némi igazságot, hogy a rosszul megválasztott melltartó leszoríthatja, nyomhatja és lehúzhatja a mellet, ami megereszkedést okozhat.

3. Kis mellek nem lógnak

Sajnos ez is csak tévhit! Egy kis mell is veszíthet feszességéből és az is válhat megereszkedetté. Ugyanúgy függ attól, hogy a mellszöveteken mennyi zsír halmozódik fel.

4. Gyakorlatok 

Ha nem végzünk mellizom erősítő gyakorlatokat, akkor megereszkedik a mellünk. Ez sem igaz! Nem kizárólagos tényezője ez a megereszkedésnek! Az igaz, hogy a mellizmok erősítése feszesebb, kerekebb és formásabb melleket eredményez!

5. Nem lehet tenni semmit!

Nem! Ilyen nincs, mindig lehet tenni valamit! A fentieket figyelembe véve nagyon is sokat tehetünk, sőt, ha ápoljuk a mell bőrét, egészséges életet élünk, nem változik gyakran nagyon sokat a súlyunk, és kellő figyelmet fordítunk a melleinkre, akkor meg lehet akadályozni a mellek megereszkedését.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .