Home Csináld magad Amiről eddig nem tudtál: így használd az alufóliát a konyhán kívül!

Amiről eddig nem tudtál: így használd az alufóliát a konyhán kívül!

by Brigitta

Minden háztartásba megtalálható, de csak kevesen tudják mennyi mindenre alkalmas.  Éppen ezért most sorra vesszük ezeket.

Vasalás alufóliával

Nincs más dolgod, mint a vasalódeszkára alumínium fóliát helyezni, majd erre rárakni a vasalandó ruhát. Ezáltal a ruhák sokkal simábbak lesznek, ráadásul a ruha mindkét felét könnyedén tudjuk vasalni ezzel a módszerrel.

Pakolás alufóliával

Nehezek a bútorok, és nem akarod megsérteni a parkettát? Az alufólia segít ebben is! Tekerd az asztalok, szekrények, nehezebb bútorok lábára az alufóliát, így sokkal könnyebben cipelhetitek a nehéz bútorokat is.

Takarítás alufóliával

Sokaknak okoz gondot a grillre vagy éppen a sütőre égett zsír, ugyanis nagyon nehéz eltávolítani a szennyeződést. A gondot azonban könnyedén megoldhatjuk, hogyha alumínium fóliából egy kis gurigát gyúrunk. Dörzsöljük át vele jó alaposan a problémás területet, és máris könnyedén eltávolíthatjuk a makacs zsírréteget. A sütés után megmaradt zsír és olaj eltávolítására is használhatjuk az alufóliát, gyűjtsük bele nyugodtan, így sokkal könnyebb lesz később kidobni.

Elemek helyettesítése alufóliával

Lemerült az elem a távirányítóban vagy éppen az órában és csak kisebb méretű elemed van kéznél? Nem kell megijedni, mert segít a probléma megoldásában az alufólia.

Alufóliával a kártevők ellen

Sokan nem tudják, de az alufólia tökéletes védelmet nyújt a levéltetvek, a férgek és az egyéb kártevők ellen. Ezen kívül pedig biztosítja a virágok folyamatos virágzását egész nyáron. Ha azt veszed észre, hogy a növény veszélyben van, levéltetvek támadták meg, vegyél elő egy kis alufóliát, gyúrd össze kisebb gurigára, majd szórj szét pár darabot a növény körül. Ez azért hasznos, mert az alufóliáról visszaverődő napsugarak elriasztják a levéltetveket.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .