Home Egészség & életmód Alufóliával aludt éjszaka. Mi történt miután levette? Hihetetlen, ma mi is kipróbáljuk!

Alufóliával aludt éjszaka. Mi történt miután levette? Hihetetlen, ma mi is kipróbáljuk!

by Zsani

A haj szépsége hozzájárul egy nő teljes szépségéhez. Ha a hajunk ápolt és egészséges, akkor az önbecsülésünk is a helyére kerül. Mindössze néhány apró szokáson kell változtatni.

 

Mit kerülj, hogy hajad egészséges maradjon? 

 

Hőforrások:

Hajszárító, vasaló, hajsütővas és más hőforrások használata nagyban ront a haj egészségén, ezért ezeket az eszközöket ne használjuk naponta. A hajszárítás legjobb módja a természetes szárítás. Ha mindenképpen szeretnénk az említett eszközök egyikét használni, akkor soha nem használjuk nedves hajon, mert az teljesen tönkreteszi.

Túl gyakori hajmosás: 

A hajnak természetes olaj előállítása van, hogy megvédjen a külső behatásoktól. Tehát a túl gyakori hajmosás megfosztja hajunkat a természetes olajoktól. Ne fosszuk meg hajunkat a természetes működéstől, mert attól csak saját hajunkat tesszük tönkre, és gyakrabban fog  zsírosodni.

Nem megfelelő hajkefe használata: 

Ha durván és nem megfelelő kefével fésüljük hajkoronánkat, törékennyé válik, elnyengül. Könnyebbnek tűnhet a hajat vizesen megszabadítani a csomóktól, de a szakértők óva intenek ettől a módszertől, ugyanis vizesen sokkal sérülékenyebb a haj szerkezete. Amennyiben mégis ki szeretnéd fésülni, ajánlott a ritkább fogú fésű használata.

Hajvégek felfrissítése: 

Bár köztudott, hogy időnként jót tesz a hajnak, ha visszavágják a hajvégeket, sokan nem tudják, milyen időközönként érdemes meglátogatni a fodrászt. A hajvégek a fésülésnek köszönhetően elgyengülnek, „kiszöszösödnek”, töredeznek, az összhatás emiatt egészségtelennek tűnhet, éppen ezért maximum 6-8 hetente érdemes levágatni a hajvégekből.

Hajmosás forró víz nélkül:

Mint a legtöbb hőforrást, a forró vizet is érdemes kerülni. Inkább mossuk hajunkat meleg vízzel, majd az öblítést zárjuk le hideg vízzel.

Törlés:

Sok nő esik szinte azonnal a hajmosás után törölközővel loboncának: az erős dörzsölésnek köszönhetően ugyan valóban rövidebb ideig tarthat a a hajszárítás, de ennek a műveletnek „köszönhetően” lesz szöszös, töredezett és túlzottan száraz a haj. A legjobb, ha kézzel csavarod ki tincseidből a vizet, majd 5-10 percre „turbánban” üldögélsz – ez felszívja a vizet, mégsem károsítja a haj szerkezetét.

Íme egy természetes recept hajad ápolására:

Összetevők:

  • egy nagy pohár mandulatej
  • egy banán
  • egy narancs vagy grapefruit
  • fólia

Elkészítés:

Először nyomja ki a narancs vagy grapefruit levét, aztán keverje össze a mandulatejjel és a banánnal.

Alkalmazás:

Az elkészült pakolást tegye fel a hajára. Ha a pakolást felkente, tekerje be a haját fóliával. Ez lehetővé teszi a, hogy a pakolás jobban felszívódjon.

Összetevők előnyei:

Banán: 

Ez az egyik legtöbbet fogyasztott gyümölcs, tápértéke hasznos az egészségre. Gazdagon tartalmaz káliumot, magnéziumot, B, és C vitaminokat, antioxidánsokat. A banán jótékonyan részt vesz a haj elleni problémák leküzdésében.

Mandulatej: 

Magnéziumot, foszfort, cinket, E vitamint tartalmaz. Gazdag kalciumban, omega 6 zsírsavakban. Hidratálja, erősíti a hajat és a fejbőrt egyaránt.

Hirdetés

You may also like