Home Egészség & életmód A szauna hatása, amiről sokan nem tudnak!

A szauna hatása, amiről sokan nem tudnak!

by Brigitta

Bár a szauna nem újdonság, azért jótékony hatásairól még mindig fontos beszélni. De először is: szögezzük le, hogy nem csak szépségünkre van kedvező hatással.

A keringésre és az immunrendszerre kifejtett hatása a forró levegő által okozott izzadás révén érvényesül. Az izzadásnak köszönhetően a szervezetből méreganyagok távoznak.

A hideg-meleg levegőt váltakoztatva a bőr pórusai kitágulnak, majd összehúzódnak. Így segítik a bőr feszességének megőrzését. Már heti egy alkalommal történő szaunázás segít a bőr ápolásában és felfrissülésében.

Jótékony hatásai:

Mérgek távozása
A szaunában eltöltött idő alatt a meleg hatására beindul a verejtékezés. Ezzel a méregtelenítés folyamata is beindul miközben a bőr pórusai kitisztulnak.

Friss, oxigéndús vér a bőrnek
Biztos Ön is észrevette már, a szaunában a meleg hatására a bőre kipirosodik. Ez azért van, mert a bőr alatti erekben felgyorsul a véráramlás, így a sejtek regenerációja is felgyorsul. Friss és oxigénben gazdag vérrel látja el a bőr alatti szöveteket.

Immunrendszer hatása a bőrre 
A szauna heti egyszeri használata erősíti az immunrendszert, a szervezet védekező képessége növekedhet.
A bőrünk állapotát az immunrendszerünk állapota is befolyásolja!

Nem csoda, hogy az orvosok már a bőrünkön jelentkező elváltozások után is következtetni tudnak betegségekre, működési rendellenességekre. Az egészséges és erős immunrendszernek közvetlen hatása van a bőrre és annak állapotára.

Igyunk sok folyadékot! A szauna bőrre kifejtett hatásai akkor érvényesülhetnek, ha gondoskodunk a megfelelő folyadékpótlásáról is. Ne csak szaunázás után igyunk, hanem napközben is kortyoljunk el óránként egy pohár vizet. Még ha nem is érezzük magunkat szomjasnak, a folyamatos víz pótlásával a testünk is hatékonyabban működhet és segíti az emésztésünket is.

Víz kis citrommal – finom és egészséges!
Hideg vízbe csepegtetett, frissen csavart citromlével nem csak finomabb lesz a víz, amit elfogyasztunk, de még a C vitamin pótlásáról is gondoskodni tudunk.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .