Home Csináld magad A szállodák nagy trükkje: ha így csinálod, hetekig nem rakódik le a por a lakásban!

A szállodák nagy trükkje: ha így csinálod, hetekig nem rakódik le a por a lakásban!

by Zsani

Hiába takarítunk, bizony a portalanság 1-2 hétnél nem tart tovább, azonban van egy megoldás, amely alkalmazásával akár 2-3 hónapig is megakadályozhatjuk a por lerakódását.

 

Melyik anyag segíthet nekünk ebben? 

Van egy olcsó termék, amely segít a lakás hosszútávú tisztán tartásában, ez pedig a glicerin. A glicerin egy olyan anyag, amely hosszú ideig meg tudja akadályozni a por lerakódását.  Nem csupán a lakkozott területekről lehet vele eltüntetni a port, hanem a tükörről is. Ezt a sűrű, szagtalan anyagot használják többek között a múzeumok és a szállodák is. A glicerin egyfajta láthatatlan réteggel vonja be a már előzőleg megtisztított felületeket, így a por is nehezebben rakódik le. Ennek az anyagnak az is az előnye, hogy bármilyen felületen lehet alkalmazni.

Egy mikroszálas törlőkendőre tegyünk néhány cseppet a glicerinből, majd ezzel töröljük át a bútorokat! Az eredmény elképesztő lesz! Ugyanígy járjunk el a lakkozott felületek, és a tükrök esetében is.

A parketta és a laminált padló is fényessé és portalanná varázsolható, ha a felmosóvízbe pár csepp glicerint keverünk, majd ezzel a keverékkel mossuk fel a járólapot.

Nem csupán a fényesítésben és portalanításban lehet segítségünkre, hanem még a folteltávolításban is! A makacs foltokra csepegtessünk néhány csepp glicerint, majd a textilt sós vízben öblítsük ki.

A szépségápolásban is hatékonyan fel lehet használni. A hajápolásban segítségünkre lehet, ha pár csepp glicerint teszünk a samponba, hiszen ettől a haj sokkal fényesebb lesz. Ha a kézkrémbe teszünk belőle egy keveset, akkor a bőrünk is puhább lesz.

Használjuk előszeretettel ezt az anyagot, hiszen olcsó, és széleskörűen felhasználható!

Ötletdívák

Hirdetés

You may also like