Home Egészség & életmód A siker 10 alappillére

A siker 10 alappillére

by Brigitta

Kérdezhetnénk azt is, hogy mi a különbség a sikeres ember és a lúzer között?Annyira nem sok a különbség, hisz emberek vagyunk, de az élethez való hozzáállás igenis nagyban befolyásolja azt, hogy hová tartozunk?

1. Tudd, mire vágysz!

A sikeres ember pontosan tudja, mire vágyik! Tiszta előtte a cél, de még az is, hogy hogyan érheti el azt! Hisz abban hogy meg tudja valósítani szándékát. A sikertelen embernek nincs meghatározott életcélja, legtöbbjük sodródik az árral, úgy gondolja, hogy a holnap majd megoldja a gondjait. Csak akkor fog bármihez önszántából, ha nagyon muszáj.

2. Légy az üzletkötés nagymestere!

A sikeres ember elsajátította a befolyásolás művészetét. Tudja azt, hogyan kell másokra olyan hatással lennie, hogy együttműködjenek vele céljai, tervei megvalósításában. A sikertelen ember mindent megtesz annak érdekében, hogy embertársai tudtára hozza nemtetszését.

3. Gondolkozz!

A sikeres ember, mielőtt kinyitná a száját gondolkodik. Megfontolja mondanivalóját, nem fejt ki kedvezőtlen véleményt és leginkább arra helyezi a hangsúlyt, amit szeret az emberekben. A sikertelen ember ennek pontosan az ellenkezőjét teszi. Mielőtt megszólalna, soha nem gondolkodik, nem mérlegel, később majd bocsánatkéréssel és sajnálkozással áll az embertársai előtt, mivel megbánta azt, amit mondott.

4. Csak okosan!

A sikeres ember csak azután nyilvánít véleményt, ha tájékozódott és meg van győződve arról, hogy információi helyesek és alátámasztják érveit. A sikertelen ember gyakran nyilatkozik olyan dolgokról, amelyekről éppen csekély, vagy semmilyen információval nem rendelkezik.

5. Az idő pénz!

A sikeres ember beosztja idejét, jövedelmét és megfontolja kiadásait! Csak addig nyújtózkodik, míg a takarója ér. A sikertelen ember mind az idejét, mint a jövedelmét elpazarolja. Nem takarékoskodik és nem gondol a holnapra.

6. Érdeklődj!

A sikeres ember gyakorta érdeklődik más emberek iránt! Különösen azok iránt, akikkel valamilyen lelki közösséget vél felfedezni és ezekkel a személyekkel rendszeresen ápolja a barátságot. Hisz a jó kapcsolatok felemelnek! A sikertelen ember csak azokkal barátkozik, akiktől remél valamit.

7. Légy toleráns!

A sikeres ember a tolerancia királya, elfogulatlan minden tekintetben. Mivel a sikertelen ember szűk látókörű, képtelen felismerni a kedvező lehetőségeket, így ezzel azonnal meg is fosztja magát mások jóindulatától.

8. Információ

A sikeres ember, lépést tart a korral. Feladatának tekinti azt, hogy mindig tisztában legyen azzal, ami történik, nem csak a saját ügyeivel kapcsolatban, hanem az egész világot illetően. A sikertelen embert kizárólag a saját szükségletei, kívánságai érdeklik, s ezeknek bizony százázalékosan eleget tesz.

9. Légy pozitív!

A sikeres ember legfőbb erénye a pozitív hozzáállás és pozitív gondolkodás. Tisztában van azzal, hogy a világban elfoglalt helye és élete sikere szoros összefüggésben vannak azzal, hogy ő másoknak mekkora szolgálatot tesz. A sikertelen ember a semmiért vár el valamit, eredményre számít, amit meg sem érdemel.

10. Tiszteld az arra érdemeseket!

A sikeres ember tisztel másokat. Felemelt fővel viseli el a veszteséget, és gratulál, ha ellensége érte el a sikert. Hálás és hálát ad Teremtőjének. Tiszteletének gyakran ad hangot ima és jó cselekedet formájában. A sikertelen ember viszont magán kívül senkit sem tisztel, csak a saját kényelmére van gondja.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .