Home Egészség & életmódEgészség A rák egyik leggyakoribb jele, amiről szinte senki nem tud

A rák egyik leggyakoribb jele, amiről szinte senki nem tud

by Krisztina

Ha valaki folyamatos puffadásban szenved, akkor nem mindig van tisztában azzal, hogy ez egy súlyos üzemzavar a gyomorban. Nem csak a túlzott étel bevitel állhat a háttérben, hanem akár súlyosabb betegség is, mint a rák.

Ha folyamatos puffadásban szenvedünk és a hasunk a képen látható formához hasonló, akkor az alábbi figyelmeztető jelekre mindig figyeljünk!

Hüvelyi vérzés vagy véres széklet

A puffadás a nők esetében összeköthető a szabálytalan vérzéssel, amely akár a periódusok között is jelentkezhet. Annak ellenére, hogy a legtöbb esetben ez nem jelent komolyabb egészségügyi problémát, mégis ajánlott orvoshoz fordulni!

Láz

Ha puffadást és magas lázat egy időben tapasztalunk, akkor egy nagyon súlyos gyulladás vagy fertőzés áll fent a szervezetben.

Hirtelen fogyás

Ha fogyókúra és diéta nélkül azt tapasztaljuk, hogy a puffadás ellenére a testünk többi része egyre kisebb és karcsúbb lesz, mindenképp menjünk el egy rendszeres kivizsgálásra. Ebben az esetben ugyanis tumor vagy daganat állhat a háttérben, amely a pocakot nem engedi “fogyni”. Ezek kísérő jelensége a hányás, hasmenés, hasi fájdalom, rosszullétek.

Folyamatos teltségérzet

A hasi puffadással együtt járó folyamatos teltségérzet a gyomorrák tünetei közé sorolható.

Ha szervezetünkben bármiféle változást vagy zavart észlelünk mindenképp keressük fel orvosunkat, és vizsgáltassuk ki magunkat! Az idejében történő megelőzéssel emberek millióinak sikerül megelőzniük a rák kialakulását.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés

You may also like