Home Csináld magad A nagy trükk, amitől a fehér ruhák még fehérebbek lesznek!

A nagy trükk, amitől a fehér ruhák még fehérebbek lesznek!

by Zsani

Mindenki tisztában van azzal, hogy a fehér ruhákon lévő foltokat nehezebb kiszedni mint a színesekből. Szüntesse meg a makacs foltokat egyszerűen!

Rengeteg fehérítő található meg a piacon a vásárlók számára, de azok egy idő után károsítják a szövetet, ráadásul a bennük lévő vegyszerek gyakran allergiás reakciót válthatnak ki. Ezért javasolt a természetes alternatívákat választani, hiszen egyszerűen és hatékonyan eltávolíthatod a foltokat az otthonodban megtalálható hozzávalók segítségével.

Íme néhány tipp, hogy ruháid a fehérebbnél is fehérebbek legyenek: 

Makacs foltok eltávolítására:

Ha véletlenül kiömlött a mártás a szép fehér nadrágodra, vagy egy pár csepp vörösbor folt díszíti a fehér ing, itt van egy csodálatos trükk, hogy megszüntesse őket! 2 liter vizet forraljunk, majd nyomjuk a vízbe 3 citrom levét.  Amint a víz forrni kezd, adjunk hozzá egy evőkanál sót, citromlét, ¼ csésze mosóport. Öntsük a keveréket egy tálba, és áztassuk a ruhát 40 percen át, öblítsük ki a 2-3-szor tiszta vízzel, és hagyjuk megszáradni a szabadban.

Izzadságfoltok eltávolítására:

Mindenkinek gondot okoznak a dezodor foltjai a ruhán. Nagyon makacs folt, de nem lehetetlen eltávolítani. Ahhoz, hogy megszabaduljon tőle, öntsön közvetlenül egy kis szódabikarbónát egy citrom kettévágott felére ,és dörzsölje át a foltos terület. Hagyja 15 percig mosás előtt a ruhát forró vízben.

Ruhák fehérítése:

Az ismételt mosások következtében a fehér ruhák elveszítik fényüket és elavult lesz a szövet. Visszaállíthatjuk a ruha fehérségét, olyan lesz mint új korában. Ehhez csak két összetevő szükséges hozzá: citrom és víz.
Vágjunk két citromot szeletekre, és adjuk hozzá egy negyed liter forrásban lévő vízhez. Tedd a ruhákat bele és hagyjuk ázni 40 percig. Ezután mossa a szokott módon a ruháit.

Megsárgult ruhák ellen:

Ha azt veszi észre, hogy a ruhák, vagy a gallérjuk  megsárgult, segítsünk nekik visszanyerni az fehérségüket, ezzel a rendkívül egyszerű trükkel. A ruhákat áztassa 1 órára a tejbe, majd hagyja őket megszáradni a napon, először öblítés nélkül. A hatékonyság növelése érdekében, akkor adhatunk hozzá egy kevés szódát.

A fehérség és puhaság visszanyerése érdekében: 

Egy másik nagyon hatékony fehérítő termék a fehér ecet.  Amellett, hogy visszaadja a ruhák ragyogását  és segít eltávolítani a foltokat, segít abban, hogy visszaállítsa a szövet puhaságát.  Ahhoz, hogy ez sikerüljön egyszerűen áztassa be a ruhákat, 40 percig, az elkészített elegybe, azaz adjon  2 liter vízhez  ½ csésze fehér ecetet . Ha az idő letelik,öblítse ki a ruhát.  Akkor adjunk hozzá 1 vagy 2 csepp levendula illóolajat, így a ruha tiszta, puha és kellemes illatú lesz!

Hirdetés

You may also like