Home Csináld magad A háztartási fólia 8 váratlan felhasználási módja, amiről még soha nem hallottunk!

A háztartási fólia 8 váratlan felhasználási módja, amiről még soha nem hallottunk!

by Krisztina

A műanyag fóliát gyakran használjuk élelmiszerek csomagolására, tárolásra. Előnye, hogy frissen tartja az élelmiszereket, és a szagok terjedését is megakadályozza a hűtőszekrényben. Azonban ezen túl számos dologra használható még a praktikus fólia!

1.Elkerülhetjük, hogy gereblyélés, kapálás, ásás közben vízhólyag legyen a kezünkre, ha a munkaeszköz nyelét egy réteg fóliába tekerjük. Így nem fog csúszkálni a kezünk munka közben, és nem sérül meg a bőr.
2.A maradék fagylalt gyakran kristályos lesz, ha betesszük a fagyasztóba. Mielőtt rátennénk a tetőt, húzzunk a dobozra egy réteg fóliát, így krémes állagú marad a fagylaltunk.
3.Ha nem akarjuk kimosni az ecsetet, hiszen holnap újra folytatjuk a festést, csomagoljuk fóliába az ecsetet, és akkor nem fog megszáradni.
4.A banán szár felőli végét tekerjük fóliába, és így késleltethetjük a fonnyadást, rothadást. A fólia segítségével sokkal hosszabb ideig frissen marad.
5.Ha kirándulni megyünk, vonjuk be a folyékony kozmetikumainkat, sampont, tusfürdőt stb. egy réteg fóliával. Így megakadályozhatjuk, hogy belefolyjanak a táskánkba.
6.Átmeneti megoldás lehet, hogy ha húznak az ablakaink, télire egy réteg fóliával borítjuk be őket. A fólia nagyon jól szigetel.
7.Ha kirándulni, piknikezni megyünk, csomagoljuk az evőeszközöket, tányérokat, csészéket fóliába, így biztosan tiszták, és higiénikusak maradnak.
8. A hűtőszekrény polcait vonjuk be fóliával, és, ha összepiszkolódott, egyszerűen cseréljük ki egy új rétegre.

Hirdetés

You may also like