Home Csináld magad A fürdőszobád ragyogni fog, mint újkorában: házi fugatisztító fillérekből!

A fürdőszobád ragyogni fog, mint újkorában: házi fugatisztító fillérekből!

by Brigitta

Míg a csempe és a járólap megtisztítása viszonylag egyszerű, a fuga már jóval komolyabb problémát jelent, felületén ugyanis sokkal jobban megtapadnak a szennyeződések.

Mivel a felmosás sokszor nem elég ahhoz, hogy a fuga is tiszta legyen, így érdemes erre is mindig gondot fordítani. Biztatásként mondjuk, hogy akkor sem lehetetlen tisztává varázsolni, ha régi elszíneződések csúfítják. Ma már léteznek speciális fugatisztító készítmények, de mielőtt ezekhez nyúlnánk, próbáljuk meg egyszerű, környezetbarát szerekkel.

Padlótisztítás

A padlón rengeteg kórokozó fordulhat elő, ezekre a felületekre, főként az előszobában nem elég egy sima felmosás. Szükséges fertőtleníteni. Többnyire elegendő megoldást jelenthet az ecet (15-20%-os).

5 liter vízhez öntsünk 1 dl ecetet és ezzel mossuk át az adott felületet.Fertőtlenít, szagtalanít (ne feledjük, az ecetszag hamar elmúlik) és eltünteti a vizes foltokat. Amennyiben ragaszkodunk az illatokhoz, úgy bátran csepegtessünk a felmosóvízhez 20-30 csepp illóolajat.

Fugatisztítás

Az összetevőket egy szórófejes flakonba töltjük és fújjuk végig a fugákon. Pár perc után töröljük át és mossunk fel ecetes vízzel. Az ecet semlegesíti a lúgos kémhatású per-karbonátot és fényesebbé teszi a padlónkat.

Nem művészet, inkább okos praktika: így lehet egyszerűen tiszta otthonunk és fugánk.

Hirdetés

You may also like