Home Csináld magad A fehér ecet kert legjobb barátja! Íme 7 ok, ami téged is meggyőz, hogy alkalmazd!

A fehér ecet kert legjobb barátja! Íme 7 ok, ami téged is meggyőz, hogy alkalmazd!

by Brigitta

Ha gyönyörű kertet szeretnél, érdemes megfontolni, hogy különböző vegyszerekkel, növényvédőkkel akarjuk-e permetezni amikor van természetes megoldás is. Az ecet természetes és nyugodtan használhatod a konyhakertben is.

Nézd, mennyi mindenre használhatod a kertedben!

Csigák ellen

Az ecet kiválóan alkalmazható csupasz csigák ellen. Azokon a területeken, ahol a legtöbbet látsz belőlük, locsolj egy kis ecetet, vagy hígítsuk egy kis vízzel, a hatás biztosan nem marad el.

Gyomirtóként

Az ecet, mint sav, alkalmas lehet a gyomok irtására is. Az ecetsav ugyanis elszárítja a gyomok föld felett lévő részét, sok esetben még gyorsabban is hat, mint a glifosat hatóanyagú gyom irtószerek többsége. Vigyázni kell azonban, mivel az évelő növényekre is veszélyt jelent, ezért csak olyan területen alkalmazd, ahol nincsen kultúrnövény, kerüld a virágokkal való érintkezését.

Hangyák ellen

Az ecet az egyik legjobb megoldás lehet a hangyák ellen. Nincs más dolgunk, mint az ismert vonulási területeket, ajtókat, ablakokat bepermetezni ecettel, és már meg is oldottuk a hangyakérdést.

Szerszámok karbantartása

Rozsdás lett az ásó vagy a lapát? Ne ijedj meg, az ecet erre is kiváló megoldást jelent. Igaz, hogy más maró hatású szer is ideális lehet, de az ecetnél olcsóbbat biztosan nem fogsz találni! Nincs más teendő, mint egy éjszakára ecetbe áztatod a szerszámokat, reggelre meg fogsz lepődni.

Permetezés

Lemosó permetezésre is lehet használni az ecetet, nagyjából 20 liter vízhez keverj 5 dl liter 20 százalékos ecetet, a rovarkártevő ellen kifejezetten hatásos. Rengetegen kipróbálták már és bevált, de azért ajánlatos egy próbapermetezést végezni.

Macska távol tartására

Hígítsd fel vízzel, majd locsold körbe azt a területet, amit védeni szeretnél. Ezzel a trükkel a homokozótól is távol tarthatod a macskát.

Vágott virág frissen tartása

Szereted a friss virágot az asztalon, de sajnálod, mert olyan hamar elpusztul? Egy liter vízhez adj 2 evőkanál ecetet és 1 teáskanál cukrot. Tedd ebbe a virágokat, sokkal tovább gyönyörködhetsz majd bennük.

Hirdetés

You may also like