Home Csináld magad A fantasztikus jégkocka trükk, amiért annyian odáig vannak!

A fantasztikus jégkocka trükk, amiért annyian odáig vannak!

by Brigitta

Szereted a szobanövényeket vagy a kerti virágokat, de valamiért nem virulnak szegények folyton elpusztulnak vagy csak kókadoznak? Valamit biztosan rosszul csinálsz!

A szobanövények olyanok, mint a háziállatok, nem lehet őket magukra hagyni, ha elutazol, akkor is keresel neki valakit, aki gondozza, locsolja őket.

Van aki úgy bánik a növényeivel, mint a gyermekeivel vagy házi kedvenceivel, nem csoda, hogy igazi szomorúság ha egy szép virág meghal. Ráadásul nem érti, miért pusztult el a növény a törődés ellenére.

Elvileg nem bonyolult feladat: locsolni kell és megfelelő hőmérsékleten tartani, na meg időnként tápoldatozni. De mi van ha ennek ellenére pusztulnak?

A legnagyobb gond a túlöntözés. Túlöntözéskor a talaj oxigénhiányos lesz és megfullad. Ha elutazol nem megoldás, hogy előtte alaposan meglocsolod, mert nem bírják tovább. Legalább annyira rosszat teszel mintha nem locsolnád.

Locsolás után minden alkalommal tegyünk egy jégkockát a földjükre. A talaj szép lassan szívja fel az olvadó jégből származó vizet és megakadályozz hogy haldoklásnak induljanak a növények.

Hirdetés

You may also like