Home Egészség & életmód A barátnőim halom számra veszik a kukoricakeményítőt! Mióta megmutatták miért fontos egy nőnek, én is ugyanezt teszem!

A barátnőim halom számra veszik a kukoricakeményítőt! Mióta megmutatták miért fontos egy nőnek, én is ugyanezt teszem!

by Krisztina

A kukoricakeményítő az egyik közkedvelt természetes adalékunk, gyakran használjuk a konyhában, hiszen rövid idő alatt besűríti a szószokat, leveseket, főzelékeket. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a szépségápolásban isegy nagyon hasznos alapanyag lehet.

1. Használhatjuk dezodorként

Először egy kevés kék szesszel töröljük át a hónaljunk, majd szórjuk meg kukoricakeményítővel. Megakadályozza az izzadást, és megszabadít a kellemetlen szagoktól.

2. Frissítőként

Készítsünk természetes anyagokat tartalmazó hintőport kukoricakeményítő segítségével. Adjunk hozzá néhány csepp levendula, kamilla, citrom vagy bármilyen más illóolajat, keverjük össze, majd tegyük egy szórófejes dobozkába. Használhatjuk a test teljes felületén.

3. Ránctalanító

¼ csésze kukoricakeményítőt keverjünk el, 1 tojásfehérjével, és 2 evőkanál tejjel. Tisztítsuk le az arcunk, majd kenjük fel rá a keveréket. Hagyjuk rajta kb. húsz percen keresztül, míg jól megszárad, majd mossuk le meleg vízzel. A rendszeres használata által megszabadulhatunk a ráncainktól.

4. Eltávolítja az elhalt hámsejteket

Az enyhén benedvesített arcunk masszírozzuk át kukoricakeményítővel. Hatására a bőrünk sima, és tiszta lesz. Megszabadulhatunk a bőrirritációktól, és a gyulladásoktól, a kukoricakeményítő eltávolítja az elhalt hámsejteket is.

5. Száraz sampon

Ha nincs időnk hajat mosni, de szeretnénk megszabadulni a fölösleges zsírrétegtől, szórjuk be a hajunk egy kevés kukoricakeményítővel. Ez majd felszívja a zsírt, és a hajunk teljesen úgy fog kinézni, mintha most mostuk volna meg. Dörzsöljük jól bele a fejbőrünkbe, hagyjuk néhány percet állni, majd jól fésüljük ki.

6. Fixálhajuk a rúzst

Miután berúzsoztuk a szánk, mártsuk az ujjunk kukoricakeményítőbe, majd egy vékony réteget kenjünk fel az ajkainkra. A keményítő megakadályozza, hogy elkenődjön a rúzs.

Hirdetés

You may also like