Home Csináld magad A banánhéj 10 elképesztő felhasználási módja, amiről tudnod kell!

A banánhéj 10 elképesztő felhasználási módja, amiről tudnod kell!

by Judith

A banán egy közkedvelt gyümölcs szerte a világon, hiszen egész évben elérhető, desszertként is fogyasztható, nagyon finom és tápláló. Amikor banánt eszünk a héját azonnal eldobjuk, pedig a banán héjának számos felhasználási módja van. Olvass tovább!

 

1. Szemölcs eltávolító

Eleged van az bosszantó szemölcsökből? Vágj le egy darab banánhéjat és takard be veled az érintett területet. Rögzítsd egy tapasszal és hagyd rajta éjjelre. Addig ismételd, amíg el nem múlik.

2. Cipőfényező

Ha kifogytál a cipőpasztából, akkor csak dörzsöld be a banán héjnak belsejével a felületet, töröld le egy ronggyal és kész is vagy.

3. Rózsa trágya

Mivel a banánhéj jó komposzt, ezért kiváló trágya a rózsáknak is.

4. Szúnyogcsípés nyugtató

Tudományos megalapozottság nélkül, az emberek azt vallják, hogy banánhéj használata a szúnyogcsípésnél segít enyhíteni a duzzanatot és a viszketést.

5. Szálka eltávolítás

Tégy banánhéjat az érintett területre éjszakára. Felpuhítja a bőrt és egyszerűbbé teszi a szálka kivételét.

6. Akne kezelés

Dörzsöld 10 percig a banán héjának belsejével a bőrödet, majd hagyd rajta egy darabig. Nem mosd le azonnal, hanem hagyd, hogy kifejtse hatását.

7. Fogfehérítés

Ha szeretnél fehérebb fogakat, dörzsöld be a banán héjának belsejével a fogaidat 2 percig, majd hagyd úgy 10 percig. Fogmosás előtt csináld és győződj meg, hogy a banán elég érett e.

8. Ránc megelőzés

Kezelheted vele a ráncokat, hiszen gazdag C-vitaminban és egyéb antioxidánsokban. Egyszerűen dörzsöld be a banánhéj belsejével a bőrödet.

9. Visszaszorítja a levéltetveket

Vágj fel pár banánhéjat és szórd a növényeid alá. Valamiért úgy tűnik a levéltetvek utálják a banánt.

10. Eltünteti a horzsolást

Dörzsöld be a horzsolást banánhéjjal és hagyd úgy éjszakára.

Hirdetés

You may also like