Home Egészség & életmód 9 megcáfolhatatlan jele annak, hogy terhes vagy

9 megcáfolhatatlan jele annak, hogy terhes vagy

by Brigitta

Aki az első gyermeke születését tervezgeti, nem biztos, hogy tudja, mikor esik teherbe. Lehet, hogy a pici már megfogant, de még sejtelme sincs róla az újdonsült mamának.  Ezért következzenek most a legkézenfekvőbb jelei annak, hogy babát vársz.

Vannak a klasszikusok, mint hányinger, hőhullámok, fáradtság. Ezek persze utaló jelek, de azért nem kézenfekvő. Mutatunk pár olyan korai tünetet ami segít eldönteni, hogy megvegyük–e a tesztet vagy netán felesleges?

Hányinger: a terhesség okoz bizonyos hormonszint emelkedést. Ezek a hormonok befolyásolják az emésztést és megnehezítik a gyomorban tartani a táplálékot. A reggeli hányinger igazából mítosz és nem a terhesség okozza. Terhesség esetén a hányinger egész napos, de a jó hír az, hogy a hányinger az egészséges terhesség egyik jele.

Kimerültség: Ha terhes vagy a szervezetednek alapvetően nem csak téged, hanem a benned fejlődő embriót is táplálnia kell, ami többlet energiával jár.

Nagyobbak lesznek a melleid: gyakorlatilag több minden okozhat átmeneti telt kebleket, mint az aktív sport, azon belül is az úszás. Persze ha ez a teltség több napig tart és a melleid érzékenyebbek is, akkor jó eséllyel a szervezeted várandósságot jelez.

Megváltozik a bőr színe: a terhesség idején a hormonok hatására megváltozik a mellbimbó körül a bőr. Álltában sötétebb lesz.

A fogantatást követően bizony az étvágy az egyik legszembetűnőbb változás. Eszméletlen dolgokat képesek a nők ilyenkor egymás után megenni.

Szaglás: az érzékszervek sokkal kifinomultabbak lesznek, a szaglás elképesztő módon felerősödik. Ennek hozadéka, hogy sok étel, ital szagától a világból kirohannának.

Nemi vágy csökkenése: az első időszakban a fáradtság és a kimerültség miatt a nemi vágy a háttérbe szorul. A hormonok miatt legtöbbször ez csak a második vagy harmadik trimeszterben tér vissza.

A súly növekedés soha nem a terhesség előjele. A terhesség második szakaszától kezd a test több energiát raktározni, így a súly is növekszik.

Romló látás? Legtöbbször nincs köze a terhességhez, de vannak esetek ahol előfordul átmeneti homályos látás. Ha tartósan fennáll érdemes orvoshoz fordulni.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .