Home Egészség & életmód 9 gyógynövény, ami megszünteti a hajhullást és csodát művel a hajaddal

9 gyógynövény, ami megszünteti a hajhullást és csodát művel a hajaddal

by Krisztina

A haj minden nő számára egy nagyon fontos és kényes tényező, ami nagyon fontos, hogy mindig szép és ápolt legyen. A legtöbb problémát mégis a hajhullás okozza, amire hosszan tartó megoldást egyelőre még senki nem tapasztalt.

 

Vannak azonban olyan gyógynövények, amelyek képesek véglegesen felszámolni a hajhullással és valódi csodákra képesek magával a hajjal is.

 

1. Csalán

Olcsó, régóta ismert gyógynövény, ami megszünteti a hajhullást és serkenti a növekedést is, miközben belülről ápolja a hajszálak szerkezetét. Főzzünk belőle teát, masszírozzuk a fejbőrbe és hagyjuk hatni pár perci, majd bő vízzel és samponnal öblítsük le.

2. Borsmenta

Fokozza a fejbőr vérkeringését, egyéb hatásai mellett pedig egészségesen tartja a fejbőrt és a hajat is. Főzetével öblítsük le a hajat, vagy a borsmenta olajat csepegtessük a samponunkba.

3. Rozmaring

A rozmaring felpezsdíti a vérkeringést, ezáltal segíti a hajnövekedést, ráadásul egészségesebbé teszi a tincseket, és harcol a hajhullással. A főzetével mosd át a fejbőrt, vagy csepegtesd az olaját a samponodba.

4. Levendula

A levendula nemcsak a pirosságot és a viszketést csillapítja, de a haj növekedési folyamatát is gyorsítja. Az olajából tegyél két-három cseppet a samponodhoz, hogy gyorsan lásd a hatását.

5. Zsálya

A zsálya gazdag vitaminokban, erősíti a szálakat, és harcol hajhullás ellen, sőt, az irritált fejbőrt is gyorsan megnyugtatja. Hajöblítőként használd, vagy olaját olívaolajba keverve masszírozd a tincsekbe és a fejbőrbe.

6. Mezei zsúrló

Számos hajhullás elleni termék egyik fontos összetevője és nem hiába! Készítsünk belőle főzetet, amit masszírozzunk a fejbőrbe, majd a szokásos módon mossunk hajat.

7. Hibiszkusz

Visszaállítja a hajhagymák szerkezetét, stimulálja azokat és megelőzi a hajhullást, vagy megszünteti azokat. Főzzünk belőle teát, masszírozzuk ezt is szintén a fejbőrbe, majd pár perc elteltével mossunk hajat.

8. Nyírfa

A nyírfa leveléből készült főzet csökkenti a hajhullást, főleg akkor, ha kamillát is keversz hozzá. Öblítsd le vele a hajat, dörzsöld be, majd 20 perc után mosd le.

9. Aloe vera

Az aloe vera zseléje gyulladáscsökkentő, fertőtlenít, és tele van vitaminokkal. Korpa és hajhullás ellen is beválik, ha a fejbőrbe masszírozod, fél óráig hatni hagyod, majd lemosod.

Hirdetés

You may also like