Home Csináld magad 7 trükk, amit egy mosodában tanultam és ami mindenkinek aranyat érhet!

7 trükk, amit egy mosodában tanultam és ami mindenkinek aranyat érhet!

by Judith

Az izzadásgátlók nagy segítséget jelentenek a verejtékezés ellen, azonban problémát is okozhatnak, mert nyomokat hagynak a ruháinkon. De dobd ki a ruháidat elhamarkodottan, vagy vidd el őket egy drága tisztításra.
Íme, 7 szuper trükk, amelyek segítenek eltávolítani az izzadásgátló – és izzadságfoltokat a ruháidból. Plusz van még egy bónusz a cikk legvégén.

Fontos: Mielőtt ezekre a módszereket alkalmaznád a ruháidon, próbáld ki először egy kis darabon az adott szöveten.

7. Só

Ez a módszer segít eltávolítani a szövetben beivódott régi foltokat. Mind a fehér, mind a színes ruhák számára biztonságos.
Végy egy kis sót, nedvesítsük meg az anyag foltos részeit, és szórd rá a sót. Hagyd így 8-12 óráig vagy egy éjszakán át. Ezután nedvesítsd meg újra, és adj hozzá még több sót. Enyhén dörzsöld az anyagot. Ezután tedd a ruhákat a mosógépbe, és válaszd ki a szükséges mosási programot.

6. Ecet

Nedvesítsd meg a foltot ecettel, és hagyd rajta éjszakára. Reggel a szokásos módon mosd ki a ruhákat. Ezzel a módszerrel meg lehet menteni a színes ruhákat, valamint a gyapjút és más természetes anyagokat. Azonban jobb, ha nem alkalmazzuk az ecetet fehér ruhákra, mert elsárgulhatnak.

5. Citromlé

A citromlé segítségével friss izzadásgátló és izzadságfoltokat távolíthatsz el.
Préselj néhány csepp gyümölcslevet közvetlenül a foltra. Hagyd 5-10 percig, majd kézzel mosd ki langyos vízben.

4. Mosogatószer

A mosogatószer eltávolíthatja a nagyon makacs foltokat, beleértve az izzadságfoltokat is.
Tegyél némi mosogatószert a foltra, enyhén dörzsöld meg, és hagyd rajta 30 percig. Ezután öblítsd ki a ruhát.

3. Vodka

A Vodka nagyon jó a sötét ruhák fehéres foltjainak eltávolítására. Tegyél egy kis vodkát a foltra és várj néhány percet. A hatás szinte azonnal megjelenik. Néha érdemes hosszabb ideig rajta hagyni a vodkát a textílián, maximum 1 óráig. Ezután mosd ki a ruhát.

2. Folyékony ammónia

A folyékony ammónia kiválóan alkalmas erősen szennyezett ruhák mosására. A fehéres izzadásgátló foltok  eltávolításához keverj össze folyékony ammóniát és a vizet 50:50 arányban. Nedvesítsd meg a foltot, és alaposan öblítse ki néhány perc múlva.

1. Hidrogén-peroxid, szódabikarbóna és mosogatószer keveréke

A makacs foltok és a rossz szagok eltávolításához használhatod a következő megoldást: 4 evőkanál hidrogén-peroxid, 1 teáskanál mosogatószer és 2 evőkanál szódabikarbóna. Tegyél a keverékből a foltra, és hagyd ott néhány órát. Ezután mosd ki úgy a ruhadarabot, mint általában.

Bónusz: régi harisnya trükk

Voltál úgy valaha, hogy egy vadonatúj ruhadarabot vettél fel, és azonnal fehéres foltos lett az izzadásgátlótól? A jó hír az, hogy azonnal el is távolíthatod! Csak egy nylon harisnyára vagy zoknira van szükséged. A fő feltétel: tisztának kell lennie.
Csavard össze be egy kis golyóba, és dörzsöld vele a foltot. Láss csodát, volt-nincs folt!

Hirdetés

You may also like